İlk yerli otomobili 5 milyona alan iş adamı Vosvos kullanıyor

İlk üretilecek yerli otomobili 5 milyona satın alana Gebzeli iş adamı Muzaffer Altıntaş, 1974 model Vosvos ile geziyor. Hayırsever iş adamı, "Benim ömrüm bu otomobili görmeye yetmezse, çocuklarıma vasiyet bırakacağım" dedi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan

İlk yerli otomobili 5 milyona alan iş adamı Vosvos kullanıyor

İlk üretilecek yerli otomobili 5 milyona satın alana Gebzeli iş adamı Muzaffer Altıntaş, 1974 model Vosvos ile geziyor. Hayırsever iş adamı, "Benim ömrüm bu otomobili görmeye yetmezse, çocuklarıma vasiyet bırakacağım" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık dün yaptığı açıklamada, ilk üretilecek yerli otomobilin Gebzeli bir iş adamına 5 milyona satıldığını açıklamıştı. Otomobil sözünü alan Gebzeli iş adamı Muzaffer Altıntaş (77) konuya dair açıklamalarda bulundu. Otomobillere merakı olduğunu söyleyen ve 1974 model vosvos ile gezen Altıntaş, "İlk yerli otomobili sayın Bakanımız Fikri Işık bana söz verdi. Memleketimize ve milletimize hayırlı olsun. Eğer yerli otomobil çıkarsa ilk otomobilin sözünü aldım. Bakanımız 2019'da piyasaya çıkacağını söyledi. Dedim ki, "İlk arabayı ne yapacaksınız." Bana, "Bir vatandaşa vereceğiz. Şimdilik kimseye söz verdiğimiz yok ama ilk sana söz vereyim. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız kimseye söz vermemişse sana vereceğiz" dedi. Herhalde bir yere söz verilmediğine, basında bana geldiğine göre araba benim" diye konuştu.

"BU DÜNYADA OLMAZSA, ÖTEKİ DÜNYADA GÖRÜRÜM"

Çocuklarına vasiyet bırakacağını ifade eden Altıntaş, "Bu dünyada görmem öbür dünyada görürüm. Yerli otomobil kötü değildir. Eskidendi yerli arabanın bir bilyesini bulamazdık, tamir ederdik. Şimdi öyle değil. Türkiye'de her şey var. Yapılabilir, teknolojide bizim kafamız çalışmıyor mu? Bizim kafamızda en az yabancı ülkeler kadar çalışıyor. Çok iyi kuruluşlar var. Bir otomobil fabrikası nedir. Yerli otomobilin ben çıkmasından mutluyum. Bu yerli otomobil üretiminde en az bin kişi çalışır. 3 ile çarparsan 3 bin kişi yerli otomobilden ekmek yiyecek. Parçasıyla, yan sanayisi ile 5-10 bin kişiye çıkacak" ifadelerini kullandı.

"YERLİ OTOMOBİLİN FOTOĞRAFINI BİLE GÖRMEDİM"

Yerli otomobilin fotoğrafını bile görmediğini söyleyen Altıntaş, "Bunu sembol olarak alacağım. Çokta önemli değil" dedi.

Bakan Fikri Işık'ın çalışmalarını ve kendisini çok sevdiğini belirten Altıntaş, "Çalışan insanları çok severim. İyi insanları Allah başımızdan eksik etmesin. Bakanımızın, büyükşehir belediye başkanımızın Gebze'ye çok hizmetleri oldu. Bazı eksikler var ama yavaş yavaş olacak. Gebze'de de otel yoktu, ben buraya otel yaptım. Allah bize bugünleri nasip etti. Allah uzun ömür versin, yapmaya devam edeceğim" şeklinde konuştu.

1974 model otomobile binmesiyle ilgili bir soruya ise Muzaffer Altıntaş, "Arabaları çok seviyorum. Bu arabalar işçiliği olan arabalar, şimdiki gibi değil. Şimdi artık tenekeden yapılıyor. Bu arabanın 100 sene ömrü var. Bu araba 42 yaşında. Atölyeden yeni çıkmış gibi. Bunu sembol olarak torunuma hediye aldım" şeklinde cevap verdi.

Karadenizli olan ve Gebze'deki otelinde ofisi bulunan Muzaffer Altıntaş, zaman zaman da kemençe çalıyor.

İlk yerli otomobili 5 milyona alan iş adamı Vosvos kullanıyor

İlk yerli otomobili 5 milyona alan iş adamı Vosvos kullanıyor

İlk yerli otomobili 5 milyona alan iş adamı Vosvos kullanıyor

İlk yerli otomobili 5 milyona alan iş adamı Vosvos kullanıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler