İlk Wikileaks değerlendirmesi!

Başbakan Erdoğan, 3. AB-Afrika Zirvesi için bir gün gecikmeyle Libya'ya gitmeden önce havaalanında düzenlediği basın toplantısında dün açıklanan Wikileaks belgeleriyle ilgili kısa bir değerlendirme yaptı. WikiLeaks internet sitesinin açıkladığı gizli belg

İlk Wikileaks değerlendirmesi!

Başbakan Erdoğan, 3. AB-Afrika Zirvesi için bir gün gecikmeyle Libya'ya gitmeden önce havaalanında düzenlediği basın toplantısında dün açıklanan Wikileaks belgeleriyle ilgili kısa bir değerlendirme yaptı.

WikiLeaks internet sitesinin açıkladığı gizli belgelere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan tepki geldi. Türkiye'den ilk yanıt da böylece verilmiş oldu.

Başbakan Erdoğan Libya ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. WikiLeaks'in belgeleri hakkında sorulan bir soruya Başbakan'ın yanıtı şu oldu: "WikiLeaks eteklerinde neler var bir döksün görelinm. Ondan sonra bunların ne kadarı ciddi ne kadarı gayriciddi görelim. Ondan sonra değerlendirmesini yapar, açıklama yaparız."

LİBYA ÖNCESİ TOPLANTIDA KONUŞULANLAR

Erdoğan, "Afrika ve AB arasında ortak çıkarlar temelinde eşit şartlarda bir ortaklığın gelişmesi için elimizden geleni vereceğiz" derken şunları da söyledi: "2007'de Lizbon'da düzenlenen zirvede Avrupa ile Afrika arasında eşitlik temelli yürütülmesi konusunda bir irade belirdi. "Zirve, barış, iklim değişikliği, tarım, gıda güvenliği konularında iki kıta arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yardım edecektir. Bir taraftan AB'ye üyelik çalışmaları devam ediyor, diğer yandan Afrika ile ilişkiler devam ediyor. Zirveden sonra Kaddafi tarafından verilecek İnsan Hakları Ödülü'nü kabul edeceğim"

Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve öteki ilgililer tarafından uğurlandı.

Erdoğan'la birlikte Devlet bakanları Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış ile AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da Libya'ya hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem