İlk sipariş Türkiye'den!

Dassault şirketi, Falcon 5X adını verdiği uçağının tanıtımını Las Vegas'ta yapılan NBAA 2013 Fuarı'nda gerçekleştirdi. 45 milyon dolarlık full donanımlı fiyatı ile büyük ilgi çekerken, ilk sipariş adı açıklanmayan bir Türk iş adamından geldi.Askeri uçakla

İlk sipariş Türkiye'den!

Dassault şirketi, Falcon 5X adını verdiği uçağının tanıtımını Las Vegas'ta yapılan NBAA 2013 Fuarı'nda gerçekleştirdi. 45 milyon dolarlık full donanımlı fiyatı ile büyük ilgi çekerken, ilk sipariş adı açıklanmayan bir Türk iş adamından geldi.

Askeri uçaklardan edindiği tecrübeyi özel jetlere yansıtan Dassault şirketi, pazardaki tüm dengeleri alt üst edecek yeni modelini Las Vegas'ta yapılan NBAA 2013 Fuarı'nda açıkladı. Falcon 5X adı verilen uçak, 45 milyon dolarlık full donanımlı fiyatı ile büyük ilgi çekerken, ilk sipariş adı açıklanmayan bir Türk iş adamından geldi.

İstanbul-New York arasında duraksız uçabilecek Falcon 5X, çift motorlu. Koltuk kapasitesi 16'ya kadar çıkabilen özel jet, sınıfındaki jetler arasında en geniş kabine sahip. Özellikle uzun menzilde yüksek konfor sunacak Falcon 5X'in kabinin yüksekliği 1 metre 98 santimetre. Eni ise 2 metre 58 santimetre.

Dassault'un uzun süredir üzerinde çalıştığı ve büyük gizliliğe sahip projede uçağın gökyüzüyle ilk buluşmasının 2015'te gerçekleşeceği açıklandı. Test ve sertifikasyon işlemlerinin ardından 2016 sonunda teslimat başlayacak.

FALCON AİLESİNE EN BÜYÜK YATIRIM

Falcon iş jetlerinin 40'ıncı yılını kutladığına dikkat çeken şirketin CEO'su Eric Trappier, "Bugüne kadar 2 bin 250 adet iş jeti imal ettik. Şimdi, Falcon Jet'ler arasında en büyük yatırımı 5X modelini yapıyoruz. Bu uçak, yüksek konforu uzun menzilde düşük operasyon maliyetleri ile birleştirecek. Yeni motorlar sayesinde Falcon 5X rakiplerine göre yüzde 50 daha az yakıt harcayacak" dedi.

YOLCULARI YORMAYACAK

Toplam 9 bin 630 kilometre menzile sahip uçak havada 11 saat kalabilecek. Bu tür uzun uçuşlarda yolcuların rahatı için her türlü konfor düşünüldü. Kabin basıncı uçuş sırasında normal yolcu uçaklarından çok daha aşağıda olacak. 1188 metrelik düşük basınç sayesinde yolcular uzun uçuşlardan daha az etkilenecek.

TAVANDA CAM VAR

İş jetinin girişinde daha iyi bir ışıklandırmanın sağlanması amacıyla üste özel bir cam konuldu. Böylelikle yolcular kabine girerken gün ışığına doymuş bir bölgeden geçecek. Ayrıca yanlardaki geniş camlar sayesinde kabin gün ışığına doyacak. Uçaktaki tüm eğlence sistemi, tablet bilgisayarlardan kontrol edilebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler