İlk Hac Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen 2015 yılı hac organizasyonu kapsamında Muş'tan hacca gidecek ilk kafile dualarla uğurlandı. Kafilenin 8 yaşındaki şehit çocuğu ise ilgi odağı oldu. Muş Havaalanı'nda düzenlenen uğurlama törenine İl Müftüsü Recep Uz

İlk Hac Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen 2015 yılı hac organizasyonu kapsamında Muş'tan hacca gidecek ilk kafile dualarla uğurlandı. Kafilenin 8 yaşındaki şehit çocuğu ise ilgi odağı oldu.

Muş Havaalanı'nda düzenlenen uğurlama törenine İl Müftüsü Recep Uzun, din görevlileri, hacı adayları ve hacı adaylarının yakınları katıldı. İl Müftülüğü tarafından düzenlenen organizasyon ile hacı adayları gruplar şeklinde perona alındı.

Muş'tan 209 hacının özel yolcu uçağı ile direk Medine'ye gideceğini belirten İl Müftüsü Recep Uzun, kafilede 80 bayanın yer aldığı söyledi. Kafileye tecrübeli personellerin eşlik ettiğini ifade eden Müftü Uzun, "Bugün görevlilerle birlikte 209 hacımızı uçakla yolcu ediyoruz Hacılarımız direk Medine'de inecekler, Muş merkez, Malazgirt, Bulanık, Varto ve diğer ilçelerimizden yüzlerce hacılarımız gidecek bunların içende 80 tane kadın hacımız var" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığımız son 8 senedir bayan görevli gönderdiğini kaydeden Müftü Uzun, şunları söyledi:

"Bayan görevlilerimiz hem Medine de hemde Mekke'de bayan hacılarımıza özel dini rehberlik yapacaklar.6 tane görevlimiz var. Bu görevlilerimiz kendi sahasında tecrübeli ve bilgili arkadaşlarımızdır. Hacılarımız rahat ibadet etmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığımız 2002 yılından beri yemek ikram etmekte buda hacılarımıza bir kolaylık vermektedir. Ancak hacılarımızın kaide ve kurallara uyması halinde hem kendileri rahat edecekler hem de diğer ülkelerden gelen hacıların dikkatini çekmesine neden olacaktır."

ŞEHİT EŞİ VE ÇOCUĞUDA İLK KAFİLEDE YER ALDI

Muş'taki ilk hac kafilesinde 2008 yılında Şırnak Silopi'de şehit olan Er Sinan Yavuz'un eşi ve 8 yaşındaki Ammar Sinan Yavuz da yer aldı. En küçük hacı olarak kafilede yer alan şehit çocuğu Yavuz'un annesi Naide Yavuz ise, "Allah nasip etti. Artık barış, mutluluk ve sevgi olsun. Eşim 2008 yılında şehit oldu. Oğlum ile birlikte mukaddes topraklara gidiyorum, rabbim herkese hayırlı uğurlu etsin, rabbim şimdiden herkesin haccını kabul etsin. Orada duada mutluluk, huzur barış isteyeceğim. Kan dursun artık, barış ve huzur olsun artık" şeklinde konuştu.

İlk Hac Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

İlk Hac Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

İlk Hac Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

İlk Hac Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

İlk Hac Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler