İlaç kullananlar dikkat!

MİT’in, vatandaşların banka hesap bilgileri ile hastalıklarını ve kullandıkları ilaçları da elde etmek için çalışmalarını sürdürdüğü iddia ediliyor. Vatandaşlara ait bilgileri elde etmek için bazı kurumlarla gizli protokoller imzaladığı öğrenilen MİT’in,

İlaç kullananlar dikkat!
MİT’in, vatandaşların banka hesap bilgileri ile hastalıklarını ve kullandıkları ilaçları da elde etmek için çalışmalarını sürdürdüğü iddia ediliyor.
 
Vatandaşlara ait bilgileri elde etmek için bazı kurumlarla gizli protokoller imzaladığı öğrenilen MİT’in, vatandaşların uğradıkları kovuşturma ve soruşturmaları da elde ettiği ileri sürüldü. MİT’in ayrıca, vatandaşların banka hesap bilgileri ile hastalıklarını ve kullandıkları ilaçları da elde etmek için çalışmalarını sürdürdüğü savunuldu.
 
Taraf’ın edindiği iddialara göre, MİT bir süredir, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’ndeki (UYAP) bilgileri görebiliyor. Bu şekilde, kimlerin soruşturma ve kovuşturma geçirdiklerini gören MİT; AKP’yi, hükümeti ilgilendiren soruşturma ve kovuşturmalarda hükümete bilgi veriyor. Ancak bu durumun, “soruşturmaların gizliliğini ihlal” anlamına geldiği dile getiriliyor.
 
ECZANELER DE O KAPSAMDA
 
Ayrıca MİT’in, vatandaşların SGK ve eczanelere ait bilgilerini elde etmek için yürüttüğü çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğu ifade ediliyor. MİT’in böylece, vatandaşların hastalıklarına ve hangi ilaçları kullandıklarına ulaşmak istediği dile getiriliyor. Bu durumun da, anayasal suç teşkil ettiği belirtiliyor.
 
Ve son olarak MİT’in, vatandaşlara ait banka hesap bilgilerini, kişisel harcamalarını elde etmek için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ve Merkez Bankası ile görüşmeler gerçekleştirdiği iddia ediliyor.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem