İkiyaka Dağları PKK için artık bir mezarlık

Hakkâri’nin Dağlıca Bölgesi’nde, 25 Eylül’de başlatılan ve eylül ayı başında terör saldırısında şehit olan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın adının verildiği operasyonlar ‘Doski Vadisi’ diye adlandırılan bölgede, İkiyaka Dağları’nda sürüyor. 30’a yakın F-16

İkiyaka Dağları PKK için artık bir mezarlık

Hakkâri’nin Dağlıca Bölgesi’nde, 25 Eylül’de başlatılan ve eylül ayı başında terör saldırısında şehit olan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın adının verildiği operasyonlar ‘Doski Vadisi’ diye adlandırılan bölgede, İkiyaka Dağları’nda sürüyor.

30’a yakın F-16 ve F4 2020 savaş uçağıyla Metina, Zap, Avaşin, Basyan, Hakurk ve Kandil’deki 40 hedefin yok edilmesiyle PKK bölgede zor duruma düşerken, “Artık PKK için İkiyaka Dağları bir mezarlıktır” ifadesi kullanılmaya başlandı.

Bu bölge, ülkeye kolay geçiş ile silah, mühimmat, yiyecek, giyecek ve kışlık erzak depolarıyla teröristlerin yardım almadan 6-7 ay yaşamalarına imkân veriyor.

"HALK VE ASKER HDP'YE OY VERDİ" YALANI ÇÖKTÜ

Operasyonların ardından Dağlıca’daki yerleşim yerlerinde halkın yeniden huzura kavuştuğu belirtildi.

Dağlıca’daki halk da askerlere destek verirken son seçimlerde terör örgütüne yakın basın yayın organlarında yer alan “Dağlıca’da, halk da asker de HDP’ye oy verdi” haberlerinin son seçim sonuçlarıyla yalanlandığı belirtildi.

Dağlıca’da kullanılan geçerli 499 oyun 200’ünü HDP, 299’unuysa diğer partiler aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem