İkinci pilotun cenazesi Türkiye'ye getirildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk jetlerince düşürülen Rus uçağının ölen pilotunun Türkiye'ye teslim edildiğini söyledi.   AB-Türkiye zirvesi için Brüksel'e giden Davutoğlu, "Rus pilotun cenazesi, gece saat 01.00 itibarıyla sınırımızda bize teslim edildi. B

İkinci pilotun cenazesi Türkiye'ye getirildi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk jetlerince düşürülen Rus uçağının ölen pilotunun Türkiye'ye teslim edildiğini söyledi.
 
AB-Türkiye zirvesi için Brüksel'e giden Davutoğlu, "Rus pilotun cenazesi, gece saat 01.00 itibarıyla sınırımızda bize teslim edildi. Biraz sonra Silahlı Kuvvetlerden bir temsilci ve Rus askeri ateşe de Hatay'a hareket edecek ve cenaze Rusya'ya teslim edilecek" dedi.
 
-Sınır ihlali sırasında hayatını kaybeden pilotun cenazesi dün gece geç vakitte, sınırımızda tarafımıza teslim edildi.
 
-Gece Hatay'da Ortodoks kilisesinden din adamlarının katkılarıyla dini tören de yapıldı. Biraz sonra Silahlı Kuvvetlerden bir temsilci ve Rus ateşe Hatay'a gidecek, cenaze Rusya'ya teslim edilecek. 
 
-Bu hava sahası ihlali Türkiye'nin kendi hava sahasını koruma adına yaptığı bir eylemdir. Hedef Rusya Federasyonu değildir. Hangi uçak -olsa aynı tavır sergilenirdi. Daha önce yapılan uyarılar gözönüne alınmış olsaydı yaşanmazdı.
 
Sorumluluğu Türkiye tarafına atma çabaları uluslararası hukuk adına geçersizdir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler