İkinci: Bahane değil çözüm üretilmelidir"

Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci "Milli Eğitim Bakanı Sorumluluktan Kaçamaz; Bahane Değil, Çözüm Üretmelidir" dedi.   Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın atanamayan öğretmenlerin intihar etmeleri konusunda yaptığı açıklama ile ilgili olarak k

İkinci: Bahane değil çözüm üretilmelidir"
Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci "Milli Eğitim Bakanı Sorumluluktan Kaçamaz; Bahane Değil, Çözüm Üretmelidir" dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın atanamayan öğretmenlerin intihar etmeleri konusunda yaptığı açıklama ile ilgili olarak konuşan Muhammet İkinci, Bakan Avcı'nın yaptığı açıklamanın durumun vehametini ortaya koyduğunu belirterek "Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Meclis Plan ve Bütçe komisyonunda, ataması yapılmayan öğretmenler konusunda yaşanan intihar vakaları ile ilgili olarak "Arkadaşlarımdan bir hekim olarak bilgilendirmesini rica ettim. "GÖSTERİŞÇİ İNTİHAR EYLEMİ" diye bir sendromdan bahsediliyor. Aslında niyeti olmadığı halde etrafında ilgi uyandırmak, ilgi çekmek veya isteklerinin yerine gelmesini sağlamak için gerçekleştiriliyor." şeklindeki açıklaması içinde bulunduğumuz durumun vahametini tartışmasız bir şekilde gözler önüne serdi. Evet, ataması yapılmayan öğretmenler çaresizlik içinde psikolojik bir bunalıma sürüklenip yaşamına kıyıyor. Başka bir yol bulamadıkları için muhakemelerini yitirip yaşamlarını sonlandırıyorlar. Kırkı aşkın öğretmen arkadaşımızın ataması yapılmadığı için intihar etmesi artık bu sorunun sosyal bir yara haline geldiğini gösteriyor. Bakanın açıklamaları skandal niteliğinde,  yenilir yutulur cinsten değil. Orta yerde duran tablo, secaat arz ederken sirkatin söyler durumundan başka bir şey değil. Sayın bakan bu açıklama ile sorumluluktan kaçamaz. Sayın bakanın açıklamasını sorumluluğunun ikrarı olarak değerlendiriyoruz. Yapılması gereken bu toplumsal yaranın çözümü için acil adımlar atılmasıdır. Milli Eğitim Bakanı bahane değil, çözüm üretmelidir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem