İki ülkeden Çin'e gözdağı

Çin, bu sahada transit geçiş yapan uçakların önceden uçuş planlarını bildirmesini öngörüyor. Çin'in hava savunma sahasında Japonya, Güney Kore ve Tayvan da hak iddia ediyor.Japonya hükümet sözcüsü, Japon uçaklarının, Doğu Çin Denizi bölgesinde olağan "Göz

İki ülkeden Çin'e gözdağı

Çin, bu sahada transit geçiş yapan uçakların önceden uçuş planlarını bildirmesini öngörüyor. Çin'in hava savunma sahasında Japonya, Güney Kore ve Tayvan da hak iddia ediyor.

Japonya hükümet sözcüsü, Japon uçaklarının, Doğu Çin Denizi bölgesinde olağan "Gözetim etkinliği"nde bulunduğunu bildirdi.

Güney Kore savunma bakanlığı da bölgede kendilerinin de bir uçuş gerçekleştirdiğini açıkladı.

ADALAR JAPONYA'NIN DENETİMİNDE

Tokyo ile Pekin arasında uzun süredir anlaşmazlık konusu olan bölgedeki adalar Japonya'nın denetimi altında.
Bölgede ayrıca Güney Kore'nin hak iddia ettiği batık bir kayalık alan da bulunuyor.

Cumartesi günü hava savunma tanıtım sahasını ilan eden Çin, bölgeden geçen uçakların uçuş planını önceden bildirmesini, irtibata geçip kendini tanıtması koşulunu getirdi. Bu kurala uyulmaması halinde 'acil savunma önlemleri'ne başvurulacağını bildirdi.

ABD VE JAPONYA ÇİN'İN BU GİRİŞİMİNİ KINADI

Bu adımı, 'Bölgede statükoyu değiştirmek için yapılan istikrarsızlık yaratıcı girişim' olarak değerlendiren ABD, salı günü bildirmeksizin bölgede iki silahsız B-52 bombardıman uçağı uçurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem