İki terörist ölü ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Dicle ve Şırnak'taki operasyonlar neticesinde iki teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır Dicle'de yapılan operasyon neticesinde; 06 Kasım 2015 tarihinde etkisiz hale geti

İki terörist ölü ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Dicle ve Şırnak'taki operasyonlar neticesinde iki teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır Dicle'de yapılan operasyon neticesinde; 06 Kasım 2015 tarihinde etkisiz hale getirilen üç teröriste ilave olarak, bir teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirtilerek, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin ve işbirlikçileri tarafından örgütsel faaliyet amacıyla kullanılan yasa dışı yapılarının yıkıldığı, 13 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği, bir adet M-16 piyade tüfeği, 76 adet M-16 piyade tüfeği fişeği ve muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

CESET TORBASI ELE GEÇİRİLDİ

Siirt Merkez-Görendoruk'ta yapılan operasyonda, tespit edilen bir mağara içerisinde bir adet MG-3 makineli tüfeği, dört adet boş ceset torbası, üç adet boş piknik tüpü, bir miktar gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildiği kaydedildi.

BİR TERÖRİST YAKALANDI

Hakkari Şemdinli'de yol kontrolü esnasında bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

ŞIRNAK'TA 1 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Şırnak'ta yapılan operasyon neticesinde; bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanarak, "Beş adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, tespit edilen sekiz mağara içerisinde; 200 adet Doçka mühimmatı, iki adet hilti, bir adet demir testere, dokuz adet battaniye, yedi adet met, üç adet soğuk iklim parkası, muhtelif tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirilmiş, bölücü terör örgütü mensubu teröristler ve işbirlikçileri tarafından örgütsel faaliyet amacıyla kullanılan yasa dışı yapılar yıkılmıştır" denildi.

Ayrıca, Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda, bulunan iki mağarada patlamamış tüp ve çok sayıda mühimmat bulunduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler