İki Lider'i buluşturan o sevgi!

Sinan Erdem Spor Salonu'nda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ev sahipliğinde yapılan Kutlu Doğum Haftası etkilinlikleri açılış programında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da beraber katıldı.. Diyanet İşleri Başkanı Mehme

İki Lider'i buluşturan o sevgi!

Sinan Erdem Spor Salonu'nda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ev sahipliğinde yapılan Kutlu Doğum Haftası etkilinlikleri açılış programında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da beraber katıldı..

 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yanı sıra bazı siyasi isimler ve vatandaşlar da yoğun katılımda bulundu..

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, peygamberimizin merhametine vurgu yaparak insanlığın onun yolunda gitmesi ve onun bu yönünden örnek alınması gerektiğini vurguladı..

 

Görmez, 'Muhammed ve muhabbeti birleştiren bir medeniyetiz' dedi.

 

İSLAM DİNİ BARIŞ DİNİDİR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine 'İslam dini barış dinidir' diyerek başladı.. Kılıçdaroğlu, 'İslam dininin temel amacı Allah'a ve dinme dayalı bir toplum yaratmaktır. Hz. Peygamber de bunu insanlara iletmekle görevdir. Peygamberimiz insanlık tarihinin en büyük devrimini yapmıştır. İslam dini kula kulluğu kaldırmıştır' dedi.

 

Peygamberimizin dünyada bir misafir gibi yaşadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, 'O sade ve mütevazi bir yaşam sürdü. Kul hakkı yiyenlere karşı uyarılarda bulunurdu. O mükemmel bir eş iyi bir babaydı.. Sevgili peygamberimiz -komşusu açken tok yatan bizden değildir- diye buyurmuştur' dedi.

 

ERDOĞAN KÜRSÜDE

Erdoğan da katılımcıları selamlayarak konuşmasına başladı..

 

'Kutlu Doğum haftasını anlamına göre idrak edilmesini tüm kalbimle temenni ediyorum. Diyanetimizin tüm çalışanlarına, peygamberimizin her yıl bir vasfının öne çıkarıp özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza anlattıkları için onlara şükranlarımı sunuyorum' diyen Erdoğan, Mehmet Akif'in peygamberimizi öven sözlerini okudu.

 

'Kardeşin kardeşi katlettiği coğrafyalarda gür bir sesle merhamet diyoruz.. Çünkü bizim yaradanımız 'rahman'dır ve 'rahim'dir. Ve biz ona sığınıyoruz.. Anne ve babalarımız bizim onların yanımızda yaşlandığımızda onlara bakmıyorsak, onları huzurevlerine koyuyorsak bunlar bizim medeniyetimizde yeri olmayan durumlardır.' diyerek da 'merhamet' konusuna vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem