İki ailenin hayatını kararttı

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Cazgırlar Köyü’nde 61 yaşındaki Elveda Ülker'i toslayarak ölümüne neden olan koçun sahipleri 65 yaşındaki Ferize ve 67 yaşındaki Halil Acar çifti, 1'e yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırılmanın ardından, 45 bin lira d

İki ailenin hayatını kararttı

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Cazgırlar Köyü’nde 61 yaşındaki Elveda Ülker'i toslayarak ölümüne neden olan koçun sahipleri 65 yaşındaki Ferize ve 67 yaşındaki Halil Acar çifti, 1'e yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırılmanın ardından, 45 bin lira da tazminat ödemeye mahkum edilince perişan oldu. 

Bayramiç'in Cazgırlar Köyü’nde, 4 yıl önce Ferize Acar'ın otlamaları için köy merasına saldığı sürüsündeki bir koç, aynı bölgede hayvanlarını otlatan Elveda Ülker'i toslayıp ölümüne neden oldu. Olayın ardından Ülker’in eşi 64 yaşındaki Hikmet Ülker koçun sahibi Ferize ve Halil Acar çiftine dava açtı. Bayramiç Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, geçen 28 Nisan’da sonuçlandı. Mahkeme, katil koçun sahipleri Ferize Acar ile eşi Halil Acar'ı, 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 1 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırdı. Çiftin hapis cezası, 5 yıl süreyle aynı suçun işlenmemesi koşuluyla ertelendi.

FAİZİYLE 70 BİN LİRA TAZMİNAT
Elveda Ülker'in yakınları ceza davasının sonuçlanmasının ardından Bayramiç Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açtı. Dava 19 Aralık 2011 tarihinde sonuçlandı ve Acar çifti, 45 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Halil Acar, bir koç yüzünden hem komşuları Elveda Ülker'in yaşamını yitirdiğini, hem de kendi hayatlarının karardığını söyledi. Böyle bir olayın yaşanmasından derin üzüntü duyduğunu belirten Halil Acar, maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle mahkemenin verdiği 45 bin liralık tazminatı ödeyemediklerini belirterek şöyle dedi:

"Tazminat, mahkeme masrafları ve faizlerle 70 bin lirayı buluyor. Davacılar, paranın tahsili için, Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki kararın hemen ardından, Bayramiç İcra Dairesi’ne başvurdu. Kredi çekip, bu parayı ödemeye çalışacağız, başka çaremiz yok."

HAYVANLARINI SATIP İLÇEYE TAŞINDILAR
Ferize Acar ise, yaşanan üzücü olayın ardından aralarında başlarına iş açan saldırgan koçun da bulunduğu tüm hayvanları satmak zorunda kaldıklarını söyledi. Ferize Acar, "Yaşamını yitiren Elveda, sevdiğim bir komşumdu. Aynı sofrayı paylaşırdık. Yaşanan olay beni çok etkiledi. Olayın ardından hayvancılığı bırakıp, Bayramiç’e taşındık. Çünkü, bir daha benzer bir olayla karşılaşmaktan korktuk" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler