İhraç edilenlerin tam listesi!

Yayımlanan yeni kararnameyle, “terör örgütlerine veya MGK’ca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen” 10 bin 131 personel kamu görevinden çıkarıldı

İhraç edilenlerin tam listesi!

Olağanüstü Hal kapsamında çıkartılan ve Resmi gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren  675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle, terör örgütlerine MGK tarafından milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı ya da irtibatı tespit edilen 10 bin 131 kamu görevlisi ihraç edildi. Ayrıca tebligat yapılmayacak bu isimlerin rütbe ve görevleri kaldırıldı. Bu isimler bir daha kamuda istihdam edilemeyecek, doğrudan ya da dolaylı görevlendirilemeyecek. Varsa ruhsat ve pilotluk lisansları da iptal edilecek. Bu kişiler büyükelçi, vali gibi unvanları kullanamayacak, bu unvanların imkan tanıdığı haklardan yararlanamayacak.

İhraç edilenlerin tam listesi;

http://213.14.3.44/20161029/20161029-4-1.pdf


15 yayın kapatıldı

Kararnameyle, daha önce resen emekliye sevk edilen ya da kendi isteğiyle emekli olan 1082 emniyet görevlisi de meslekten ihraç edildi.  KHK’da, bu kişilerin FETÖ bağlantısı nedeniyle rütbelerinin alınarak ihraç edildikleri, teşkilata yeniden dönmelerinin de söz konusu olamayacağı belirtildi. Bu isimler arasında Ramazan Akyürek, Ömer Altıparmak, Mehmet Avcı, Halil Yılmaz, Kadir Ay, Anadolu Atayün, İsmail Baş gibi FETÖ’den bir bölümü tutuklu olan eski daire başkanı, emniyet müdürü, emniyet genel müdür yardımcısı gibi eski polisler yer alıyor. Yurtdışına gönderilen ve burada öğrenimleri devam eden 68 öğrencinin de öğrencilikle ilişiği kesildi. Daha önce bu kapsamda öğrencilikle ilişiği kesilen 25 öğrencinin hakları ise iade edildi. Kararnameyle, 2’si ajans, 10’u gazete, 3’ü dergi, 15 yayın kuruluşunun faaliyetine son verildi. 6 yerel gazete, 1 yerel televizyon, 2 yerel radyonun ise yeniden açılmasına karar verildi. Kararnameyle, temin faaliyeti tamamlanmamış subay ve astsubay ile sözleşmeli subay ve astsubay adaylarının işlemleri durduruldu. Daha önce meslekten çıkartılmalarına karar verilen Askeri Yargıtay mensuplarının rütbeleri de geri alındı.

Gazi unvanı alacaklar

OHAL kapsamında kapatılan kurum ve kuruluşlara ve işlem tarihi itibarıyla FETÖ’ye irtibatı olduğu konusunda bildirim yapılmayan kişi ve kurumlara fon, kredi sağlayan bankalara ve çalışanlara ceza verilmeyecek. KHK’larla meslekten çıkartılan ya da öğrencilikleri son bulanlardan daha önce peşin ödenen ücret ve bursları geri istenmeyecek. 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle malul olan kamu görevlileri ile sivillerle, bu eylemlerin devamı niteliğindeki eylemlerin ortaya çıkartılmasını sağlayanlar, yaralanma derecesine bakılmadan gazilik unvanı kazanacak.

39 TSK personeli iade

KHK’yla daha önce kamu görevinde çıkarılan aralarında Tümamiral Bekir Sıtkı Cebeci ve Tuğgeneral Melih Hamdi Ünal’ın da bulunduğu 39 TSK personeli göreve iade edildi. Aynı şekilde 35 kamu görevlisi de görevlerine iade edildi. Bu kişilerin görevlerine iadesi, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilecek.

676 sayılı KHK’da getirilen yeni düzenlemeler şöyle:

- Örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlar bakımından yürütülen kovuşturmalarda, duruşmada en çok üç avukat hazır bulunabilecek. 

- TMK kapsamına giren suç bakımından gözaltındaki şüphelinin müdafi ile görüşme hakkı 24 saat süreyle kısıtlanabilecek.

- En az iki yıl süreyle uzman erbaş statüsünde çalıştıktan sonra kendi istekleriyle sözleşmelerini fesheden, 35 yaşını
doldurmamış olanlardan, İnfaz ve Koruma Memuru olarak istihdam edilebilmek için öngörülen şartları taşıyanlar, 30 Haziran 2017’ye kadar sözleşmeli olarak İnfaz ve Koruma Memuru unvanıyla istihdam edilebilecek.

- Ticari pilot lisansı veya havayolu nakliye pilotu lisansı bulunanlar öncelikli olmak üzere en az dört yıl süreli mühendislik eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun olan kadın veya erkeklerden muvazzaf subay olmak için başvuranlar muvazzaf subaylığa nasbedilebilecek. 

- Rektörlük için üniversitelerde yapılan seçimler kaldırılacak. Rektör, YÖK tarafından önerilecek, profesör olarak en az üç yıl görev yapmış üç aday arasından Cumhurbaşkanı’nca atanacak. 

Bin 82 eski emniyet teşkilatı mensubunun rütbesi alındı

İçişleri Bakanlığına yurt dışı teşkilat kurma yetkisi getirildi
İhraç kararnamesi

Kararnamenin ekinde yer alan 1 nolu listeye göre, ihraç edilen kamu görevlileri kurumlarına göre şöyle sıralanıyor:

- TBMM: Aralarında HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın bir danışmanının da bulunduğu, 12 HDP’li vekil danışmanlarının da aralarında olduğu olduğu 32 kişi.

- Yargıtay: 183 çalışan.

- Sayıştay: 69 çalışan.

- MGK Uzman Yardımcısı Ahmet Ertuğrul Beyazıt.

- Atatürk Dil ve Tarih Yüksel Kurulu: 1 kişi.

- Basın Yayın: 28 çalışan.

- BDDK: 8 çalışan.

- Diyanet: Çoğu imam 249 kişi.

- TSK: 39 subay ve astsubay-101 askeri doktor ve çalışan

- SPK: 7 çalışan.

- Vakıflar Genel Müdürlüğü: 4 çalışan.

- Yurtdışı Türkler: 1 çalışan.

- AB Bakanlığı: 2 çalışan.

- Adalet Bakanlığı: Türkiye genelinde, cezaevlerinde görevliler dahil 2 bin 534 çalışan.

- Bilim ve Sanayi Bakanlığı: 30 çalışan.

- TSE: 32 çalışan.

- Dışişleri: Merkez büyükelçisi Mustafa Sarnıç dahil 102 çalışan.

- çevre bakanlığı: 48 çalışan.

- Tapu Kadastro: 52 çalışan.

- Enerji Bakanlığı: 10 çalışan.

- Gençlik ve spor Bakanlığı: 36 çalışan.

- Gıda Tarım ve Hayvancılık: 172 çalışan.

- Bilim ve Sanayi Bakanlığı: 30 çalışan.

- Orman Bakanlığı: 83 çalışan.

- Üniversiteler: Bin 267 akademisyen. Aralarında Prof. Dr. Eser Karakaş’ın da olduğu çok sayıda profesör. Eski HDP’li vekil Sezai Temelli’nin de bulunduğu çok sayıda İstanbul , ODTÜ, Ankara Üniversitesi olmak üzere çok sayıda üniversiteden akademisyenler.

- Milli Eğitim Bakanlığı: 2219 öğretmen ve çalışan.

- Savunma Sanayi Müsteşarlığı: 7 çalışan.

- Sahil Güvenlik: 2 asker.

- Türkiye İstatistik Kurumu: 23 çalışan.

- sağlık Bakanlığı: 2 bin 774 çalışan.

Hazine Müsteşarlığı:12,

Türk Akreditasyon Kurumu: 1 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumundan (TÜBİTAK): 1 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: 19 kişi

İstanbul Kalkınma Ajansından 7,

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili kuruluşlardan: 11

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden: 3

Milliyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem