İHH: Bizim yapamadığımızı İsrail yaptı

Toplantıya, Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Nevvaf Tekruri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın yanı sıra Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri, Müslüman Düşünürler Platformu, Dünya İslam Âlimler Birliği, Türkiye E

İHH: Bizim yapamadığımızı İsrail yaptı

Toplantıya, Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Nevvaf Tekruri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın yanı sıra Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri, Müslüman Düşünürler Platformu, Dünya İslam Âlimler Birliği, Türkiye Ehlisünnet Âlimler Birliği Teşkilat Başkanı ve Irak Âlimler Birliği temsilcisi katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Gazze'ye yapılan saldırıdan sonra bütün dünya Müslümanları birleşti, bütün dünya vicdan sahipleri birleşti. Bizim yapamadığımızı İsrail yaptı, İslam birliğinin temelini Gazze'ye saldırmakla atmış oldu. Önümüzdeki günlerde bu Filistin'e ve Gazze'ye yaptığı saldırıdan dolayı İslam birliğinin kurulduğunu hep birlikte göreceğiz" dedi.

"DUALARINIZDA GAZZE'Yİ UNUTMAYIN"

Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Nevvaf Tekruri de, savaşın çıkmasındaki bütün suçun İsraillilere ait olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"İsrail Filistin topraklarına saldırarak insanları katlediyor. Gazze'de bütün grupların birleşerek İsrail'e karşı hareket etmelerini istiyoruz. Filistin halkının direnmeye devam etmesini istiyoruz. Filistin'in mukaddes toprakları bizim için çok önemlidir. Ulemalardan kesinlikle İsrail ile bir anlaşma yapmalarını istemiyoruz. Ancak eğer bir anlaşma yapılacaksa, bu noktada kesinlikle Gazze halkının talepleri ön planda tutulmalıdır. Gazze halkının hakkı verilmelidir. Mısır'dan sınır kapılarının açılmasını, yaralı vatandaşların ülkeye girişlerine ve tedavi olmalarına müsaade etmelerini rica ediyoruz. İslam ümmeti daha fazla sessiz kalmamalıdır. İslam aleminin bu zulüm karşında sessiz kalması bizleri derinden yaralıyor. Türkiye'ye, Türkiye halkına ve devletine gösterdikleri ilgi ve sessiz kalmadıkları için minnet borçluyuz. Sizden dualarını esirgememenizi istiyorum. Ramazan ayında dualar kabul ediliyor ve dualarınızda Gazze'yi unutmayın."

"GOLAN TEPELERİ'NDEN İÇERİYE GİRİLECEK"

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH'nın "canlı kalkan" planı hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, şunları söyledi:

"Bu canlı kalkan projesini İHH olarak başlattık. Türkiye'nin her yerinde imza kampanyaları var. Bütün siyasi partilerin buna katılmasını arzuluyoruz. Bununla ilgili Suriye'nin bütün taraflarıyla görüşüyoruz. Hem rejimle görüşüyoruz, hem muhaliflerle görüşüyoruz. Belki Suriye üzerinde her tarafın birleşmesiyle ve her tarafın izin vermesiyle Golan Tepeleri'nden içeriye girilecek. Şu anda Mavi Marmara'nın Gazze'ye gitmesiyle ilgili bir kampanya başlatıldı. O konuda çalışmalarımız devam ediyor. Biz bu canlı kalkanları ya Suriye'deki bütün taraflarla anlaşarak götüreceğiz ya da denizden Mavi Marmara ile götüreceğiz. Ama eğer Suriye ile anlaşarak bunu oraya götürebilirsek, Suriye'deki bütün taraflar birleşir ve İsrail'e karşı bu silahları döndürür. O nedenle Ortadoğu'da bu savaşın büyümesini istemiyorsa, İsrail bir an önce buradan geri çekilsin."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler