İhalede 10 Kişi Tutuklandı

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde, aralarında Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel'in de bulunduğu 10 kişi ihaleye fesat karıştırdıkları suçlamasıyla tutuklandı.Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, yemek fabrika

İhalede 10 Kişi Tutuklandı

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde, aralarında Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel'in de bulunduğu 10 kişi ihaleye fesat karıştırdıkları suçlamasıyla tutuklandı.

Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, yemek fabrikası sahibi Erdal Demirkır ve yöneticilerinin ihale ile ilgili konuşmalarının teknik takibe takılması sonucu operasyon başlatıldı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, salı günü Safranbolu, Karabük,Trabzon, Ankara ve Kastamonu'da düzenlediği operasyonlarla Erdal Demirkır, şirket yöneticileri, Safranbolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Kamil Temel, belediye başkanının sekreteri Tarık Tuncer, yazı işlerinde memur Nevzat Akkaş ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 19 kişi 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlamasıyla dün sabah gözaltına alındı.

 İfadeleri alınan 3 kişi serbest bırakılırken, bugün Safranbolu Adliyesine sevk edilen 16 kişiden Kamil Temel, Bahattin Eroğlu, Erdal Demirkır, Burhan Demirkır, Hikmet Demirkır, Osman Alper, Şakir Ünal, Metin Natır, Şemsi Ulu ve Uğur Küpler 'ihaleye fesat karıştırmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve resmi belgede sahtecilik' suçlamalarıyla tutuklanırken, Tarık Tuncer, Nevzat Akkaş, Mesut Koç, Bülent Güven, Durali Aysan ve Ünal Tombul ise serbest bırakıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem