İHA'larla tespit etti! Operasyon başladı

PKK'lılar önce uçaklarla vuruldu sonra askerler sevk edildi.

İHA'larla tespit etti! Operasyon başladı
Tunceli'de, Kutuderesi vadsinde kış üstlenmesi için toplandıkları belirtilen PKK'lıların yeri insansız hava araçları ile tespit edilince önce bölge savaş uçakları tarafından bombalandı, sonra başlatılan operasyon için bölgeye büyük bir askeri sevkiyat gerçekleştirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde merkeze bağlı Kutuderesi vadisi içinde kalabalık bir PKK'lı grubun kış üstlenmesi planlaması için bir araya geldiği istihbaratı alındı. Bunun üzerine bölge insansız hava araçları mercek altına alındı. İHA'lar tarafından yerleri tespit edilen PKK'lı grubun bulunduğu bölge önce Malatya Erhaç Havalimanı'ndan kalkan 2 adet F-16 savaş uuçağı tarafından bombalandı. Savaş uçklarının, İHA'lardan sağladığı görüntü ile örgütün silah mevzileri ve cephanelerinin de bulunduğu 6 nedefi vrduğu belirtildi.

Savaş uçaklarının bombardımanı sonrası Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde başlatılan operasyon için bölgeye havadan komandolar indirildi. Bir yandan havadan bölgeye komandolar indirilirken, diğer yandan taaruz tipi 4 Kobra tipi helikopterler ile kaçan PKK'lların bulunduğu alanlar havadan vuruldu. Hava destekli operasyon kapsamında akşam saatlerinde Tunceli merkezden askeri sevkiyat için çok sayıda zırhlı araç ile bölgeye eğitimli birlikler sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler