İdamı istenen ülkücü aday oldu!

AK Parti nin Manisa adayı Özdağ, 12 Eylül darbesinde idamla yargılandı. Merhum Yazıcıoğlu nun yakın arkadaşı Özdağ akademik kariyeri de engellendi. Danıştay yürüyüşüne katılmadığı için üniversiteden atıldı. Özdağ, "AK Parti bütün görüşlere olduğu gibi biz

İdamı istenen ülkücü aday oldu!

AK Parti nin Manisa adayı Özdağ, 12 Eylül darbesinde idamla yargılandı. Merhum Yazıcıoğlu nun yakın arkadaşı Özdağ akademik kariyeri de engellendi. Danıştay yürüyüşüne katılmadığı için üniversiteden atıldı. Özdağ, "AK Parti bütün görüşlere olduğu gibi bize de kucak açtı" dedi.

12 Eylül'de ülkü ocakları davasında idamla yargılanırken avukatlığını Bülent Arınç yaptı. 2002- 2007 yılları arasında ise BBP'de Muhsin Yazıcıoğlu'nun genel başkan yardımcısıydı.

ARINÇ ÜCRETSİZ AVUKATLIĞIMIZI YAPTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş ile birlikte örnek gösterdiği Selçuk Özdağ Bugün gazetesinden Bilal Çetin'e konuştu.

Özdağ, 12 Eylül darbesinde 'ülkücü ocakları' davasında idamla yargılandı. Özdağ, o günleri şöyle anlattı: "Manisa'da ülkü ocaklarını başkan yardımcısı idim. Darbenin ardından idamla yargılandık. Aylarca cezaevinde kaldık. Yargılanmamız 7 yıl sürdü. Manisa'da Bülent Arınç bizim avukatlığımızı yaptı. Benim birlikte ülkücü arkadaşların davasını aldı. Kendisi MSP'nin il başkanı idi. 7 yıl bizim davalarımıza girip çıktı. Cezaevine bize temiz çamaşır getirdi. Bizden avukatlık ücreti olarak tek kuruş bile almadı."

YÜRÜYÜŞE KATILMADIĞIM İÇİN ÜNİVERSİTEDEN ATTILAR

Özdağ, akademik kariyeri sırasında da mağdur edildi. Muğla Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaparken eski rektör Şener Oktik tarafından üniversiteden atıldı. Özdağ, "Danıştay saldırısını protesto için CHP ile birlikte Muğla'da yürüyüş yapıldı. Bu yürüyüşe bütün hocaların katılması zorunlu tutuldu. Ben 'Üniversite CHP'nin arka bahçesi olamaz' diyerek karşı çıktım. Beni üniversiteden attılar. Danıştay geri dönüş kararı verdi. Danıştay daha sonra kendi kararını bozdu. Ama şimdi dönüş hakkımı elde ettim" dedi.

YAZICIOĞLU'NUN YARDIMCISI

Selçuk Özdağ, BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun en yakın çalışma arkadaşlarından. 2002-2007 yılları arasında genel başkan yardımcılığı yaptı. Özdağ, "Son kurultayda Ökkeş Şendiller'in listeye girmesi için MKYK üyeliği adaylığından çekildim. BBP'nin Yüksek İstişare Konseyi üyesi idim. AK Parti bütün görüşlere kucak açtığı gibi bize de kucak açtı. AK Parti'de ülkücü camiadan gelenler olduğu gibi sol, liberal tandanslı insanlar da bulunuyor. AK Partiye seçmenin ikisinden birisi oy veriyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler