"İdam Cezası yeniden tartışılacak"

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, “Kadına karşı şiddete ve vahşete dayalı öldürmelerde idam cezası, ölümle sonuçlanmayan cinsel şiddette niteliğe göre süreli veya sürekli olarak erkeklik gücünü yok etme cezası seçenekleri yeniden tartışılmalıdı

"İdam Cezası yeniden tartışılacak"

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, “Kadına karşı şiddete ve vahşete dayalı öldürmelerde idam cezası, ölümle sonuçlanmayan cinsel şiddette niteliğe göre süreli veya sürekli olarak erkeklik gücünü yok etme cezası seçenekleri yeniden tartışılmalıdır” dedi.

İyimaya yaptığı yazılı açıklamada, Özgecan Aslan’ın muhatap olduğu cinsel şiddet ve vahşice öldürülmesin insanlığa düşülmüş ağır bir leke olduğunu belirterek, hukukun mümkün kıldığı en katı cezayı katile tatbik etmenin kendilerini sorumluluktan kurtarmayacağını ve Meclis’in misyonunun yaşama hakkını koruma ve yaşama hakkına yönelik tehditlerin caydırıcı hukuk ile bertaraf etmek olduğunu vurguladı. İyimaya şunları kaydetti:

“Bu anlayış içinde kadına karşı şiddete ve vahşete dayalı öldürmelerde idam cezası, ölümle sonuçlanmayan cinsel şiddette niteliğe göre süreli veya sürekli olarak erkeklik gücünü yok etme cezası seçenekleri yeniden tartışılmalıdır. Bu tür cezalara yasama organının af veya benzeri azaltıcı yasalarla müdahalesini önleyecek çekirdek anayasa normları üretmeliyiz. Aksi takdirde cezalar, çoğu kez ödüle dönüşmektedir. En başta yaşama hakkı olmak üzere temel hakları koruma misyonu uhdesinde bulunan büyük Meclis’in değerli başkanına, iş bu misyondan kaynaklanan görev düşmektedir. Partiler, başkanımız tarafından bu gündemle ziyaret edilerek, toplumun güvenini tazeleyecek ve caydırıcı hukuku yürürlüğe koyacak kısa süreli ve sınırlı bir norm çalışmasının sağlanmasının uygun olacağını düşünmekteyim.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem