İçki ve sigara satışına ayar!

Buna göre tütün mamulleri ve alkollü içkiler tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere 18 yaşını doldurmamış kişilere satılamayacak. Yaş konusunda tereddüde düşülmesi halinde satıcı, tüketicinin kimlik belgesini isteyip yaşını kontrol edebilecek. Yönet

İçki ve sigara satışına ayar!

Buna göre tütün mamulleri ve alkollü içkiler tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere 18 yaşını doldurmamış kişilere satılamayacak. Yaş konusunda tereddüde düşülmesi halinde satıcı, tüketicinin kimlik belgesini isteyip yaşını kontrol edebilecek. Yönetmelikle gelen düzenlemeler şöyle sıralanıyor...

İşyerlerinde alkollü içkilerin fiyatlarının bildirimi, alkollü içkilerin satışına tahsis edilmiş bölümlerde yer alması ve rakam ile yazıların 50 puntoyu aşmaması şartıyla yapılabilecek.
* Alkollü içkiler, otomatik satış makineleri ile satılamayacak, oyun makineleri veya farklı yöntemlerle oyun ve bahse konu edilemeyecek.
* Perakende veya açık olarak alkollü içki satışı yapmak üzere satış  belgesi talep eden kişiler ile anılan faaliyetleri yürütmekte iken işyeri  adresini değiştiren kişiler, işyerlerinin örgün eğitim kurumları ve dershanelerle öğrenci yurtları ve ibadethanelere en az 100 metre uzaklıkta bulunduğunu  belgelemek zorunda olacak.
* Alkollü içkilerin uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik ihtisas  fuarları ile bilimsel yayın ve faaliyetler düzenlenebilecek. Bunun için bölgedeki yetkili belediye veya mülki amirlikten alınmışizin gerekecek.
* Alkollü içkileri üretenler, ithal edenler ve pazarlayanlar her ne amaçla olursa olsun, teşvik,hediye, eşantiyon, promosyon veya bedelsiz olarak  alkollü içki dağıtamayacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem