İçinden çıkanlar şok etkisi yarattı

Gana’dan Dubai’ye giden özel bir uçak ani bir kararla İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi. 1.5 ton altın taşıdığı anlaşılan uçak evrakları eksik çıkınca mühürlendi.İstanbul Atatürk Havalimanı Kargo Gümrüğü’nde son yılların en ilginç olayı yaşandı. 1 Ocak

İçinden çıkanlar şok etkisi yarattı

Gana’dan Dubai’ye giden özel bir uçak ani bir kararla İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi. 1.5 ton altın taşıdığı anlaşılan uçak evrakları eksik çıkınca mühürlendi.

İstanbul Atatürk Havalimanı Kargo Gümrüğü’nde son yılların en ilginç olayı yaşandı. 1 Ocak günü Gana’dan aldığı tam1.5 ton altını Dubai’ye götürmek üzere havalanan özel uçak, transit geçiş yapacağı İstanbul semalarına geldiğinde ani bir kararla Atatürk Havalimanı’na indi. 
 
HAVALİMANINDA ALTIN ALARMI 
 
Uçağın 1.5 ton altın taşıdığı belirlenince sahiplerine ulaşıldı. İsimleri gizli tutulan altın sahipleri, altınların ithalatını İstanbul’dan yapmak istediklerini ve gerekli evrakların yurtdışından getirileceğini bildirdi. 
 
GÜVENLİK ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI
 
Bu bilgi üzerine ithalat için gerekli resmi evraklar beklenmeye başlandı. İthalat işlemi gerçekleşinceye kadar 1.5 ton altın yüklü olan uçakmühürlendi. Çevresindeki güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı.
 
FİRMA SAHİPLERİ GİZLİ TUTULUYOR 
 
Atatürk Havalimanı’nda uçakmühürlü bir şekilde park halinde tutulurken, 1.5 ton altını ithal edecek olan şirketin ismi de güvenlik nedeniyle gizli tutuluyor.
 
Cardinal Holding’in 20milyon dolarlık altını hâlâ kayıp
 
Kanada’dan yaklaşık 6 ay önce yola çıkan ve Kanada- Türkiye hattında kaybolan 102 kilo altınla ilgili sır perdesi hâlâ kaldırılamadı. Kanada merkezli petrol, rafineri, altın ve danışmanlık şirketi Cardinal Holding’e ait 20 milyon dolarlık altın, Kanada- Türkiye hattında kayıplara karıştı.
 
Cardinal Holding, taşıyıcı firma ADE Global Nakliyat’ı suçlarken, nakliyat şirketi ise bu şirketin altınlarını hiç taşımadığını savunuyor. Konu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na kadar taşınırken, Cardinal Holding savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun, hazırlık tahkikatı aşamasında olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler