"İçi boş alim müsveddelerini..."

Başbakan Erdoğan, "Yaşadığımız fetret gelip geçer, maruz kaldığımız ihanetler milletin engin feraseti karşısında eriyip yok olup gider. Bu medeniyet; yalancı peygamberleri, sahte velileri, içi boş alim müsveddelerini bünyenin virüsü reddettiği gibi reddet

"İçi boş alim müsveddelerini..."

Başbakan Erdoğan, "Yaşadığımız fetret gelip geçer, maruz kaldığımız ihanetler milletin engin feraseti karşısında eriyip yok olup gider. Bu medeniyet; yalancı peygamberleri, sahte velileri, içi boş alim müsveddelerini bünyenin virüsü reddettiği gibi reddetmiştir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yüzyılın İslam Kültür Hizmeti Onur ve Hizmet Ödülleri Töreni”ne katıldı. Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin ilim noktasında daha ileriye gidebileceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Bunu yapacak her imkana sahibiz. Artık kılık kıyafete, sakala, bıyığa, başörtüsüne takılmayan, belli ideolojileri dayatmayan özgür üniversitelerimiz var. Yayladaki çocuğun bile ulaşacağı okullarımız var. O çocukları destekleyecek yardımlarımız var. İlkokul, ortaokul ve liseleri bir formatlama makinesi olarak gören değil bir ilim yuvası olaraka yeniden inşa eden eğitim mücadelemiz var. Her şehre kurduğumuz üniversitelerin yanında, kütüphanelerimiz, yurtlarımız, burslarımız kredilerimiz var. Artık yurt dışına gidenden çok yurt dışından gelen misafir öğrencilerimiz var. Bunların hepsi birer başlangıç. Bu nesil inanıyorum ki bizden ve bizden önceki nesillerden çok daha farklı olacak. Özgüveni yüksek, cesur gururlu, kendi medeniyetinin ruh kökünü tanıyan bir gençlik var. Bu gençlik medeniyetin özü olan ilmi tevarüs ederek, diğer şehirlerdeki binlerce el yazması eserlerle artık irtibat kurmaya başladı" dedi.

"SAHTE PEYGAMBERLER VE VELİLER..."

Umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmayacaklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bizim ecdadımız Moğol istilasını, haçlı istilasını atlattı, fetret dönemini atlattı. Bütün kitaplarımız yakılsa, bütün kalemlerimiz kırılsa, bütün harflerimiz çalınsa da bizim medeniyetimiz kendi kendini yeniden inşa etmeyi her seferinde başardı. Aşkı ve özü muhafaza ettiğimiz sürece inanın yine yapacak, yine başaracağız. Yaşadığımız fetret gelip geçer, maruz kaldığımız ihanetler milletin engin feraseti karşısında eriyip yok olup gider. Bu medeniyet öyle bir medeniyettir ki yalancı peygamberleri, sahte velileri, içi boş alim müsveddelerini bünyenin virüsü reddettiği gibi reddetmiş ve tarihin çöplüğüne mahkum etmiştir. İlimi iktidar vasıtası olarak görenleri bu medeniyet yine mahkum edecektir. İlmi bir sihir gibi efsunlama vasıtası olarak görenleri bu medeniyet yine reddedecektir. İlmi güç için, şantaj için, şebekeleşme örgütlenme içini bir istismar aracı olarak kullananları bu medeniyeti hiç kabullenmemiştir. Yine kabullenmeyecektir. İman dilde kalmayıp, kalbe indiğinde imandır. İlim kitapta kalmayıp akla ve gönle girdiğinde ilimdir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler