'İç karartan' rapor

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2012’nin ilk 9 ayı itibarıyla 2005 yılından bu yana 859 bin 480 trafik kazasında 42 bin 255 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.Kazalarda 1 milyon 538 bin 774 kişinin yaralandığını belirten Şahin, trafik kazaları incel

'İç karartan' rapor

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2012’nin ilk 9 ayı itibarıyla 2005 yılından bu yana 859 bin 480 trafik kazasında 42 bin 255 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kazalarda 1 milyon 538 bin 774 kişinin yaralandığını belirten Şahin, trafik kazaları incelendiğinde yüzde 76’sının yerleşim yeri içinde, yüzde 44’ünün kavşaklarda meydana geldiğini belirtti. Bakan Şahin, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin konuyla ilgili soru önergesini yanıtladı.

Trafikteki yol güvenliği konusunda sürücüleri uyarmak ve bilgilendirmek maksatlı radyo ve televizyon programları düzenlediklerini kaydeden Şahin, bu konuda afiş, broşür, etiket, dergi gibi materyallerin de hazırlanarak dağıtıldığını ifade etti. Şahin yol güvenliği için diğer bakanlık ve kurumlarla da işbirliği içinde olduklarını belirtti.

‘HATALI CEZA KESİLEBİLİYOR’

Hatalı kesilen trafik cezaları konusunda açıklama yapan Bakan Şahin, trafik cezası tutanaklarında yer alan aracın plakası, cinsi, modeli ve renginin bilgisayar araç tescil kaydı ile karşılaştırıldığını ve farklı araç olduğunun anlaşılması halinde tebligatın gönderilmediğini belirtti. Şahin, “Havanın yağışlı, sisli olması, araç plakalarında silinti olması, gece karanlıkta tespitin güç olması gibi nedenlerle nadiren de olsa hatalı yazımlar meydana gelebilmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem