İç güvenlik paketinde değişiklik

TBMM İçişleri Alt Komisyonu’nda bulunan iç güvenlik paketinde, AK Partili milletvekillerinin önergesi ile “arama” konusunda değişiklik yapılması benimsendi.“Kolluk tarafından yapılacak aramalarda verilen yetkilerin kötüye kullanılmasını önlemek ve kişiler

İç güvenlik paketinde değişiklik

TBMM İçişleri Alt Komisyonu’nda bulunan iç güvenlik paketinde, AK Partili milletvekillerinin önergesi ile “arama” konusunda değişiklik yapılması benimsendi.

“Kolluk tarafından yapılacak aramalarda verilen yetkilerin kötüye kullanılmasını önlemek ve kişilerin hak arama hürriyetini kolaylaştırmak” gerekçesiyle yapılan değişiklikle, güvenlik güçlerinin aracını aradıkları kişiye arama gerekçesini içeren belge vermesi zorunluluğu getirildi.

AK Partililerin önergesiyle pakette yapılan bir başka değişiklikle de okul, yurt, hastane ya da ibadethanelerle birlikte kışla ve askeri tesislerde uyuşturucu bulundurmak, satmak ve kullanmak da ağırlaştırılmış ceza kapsamına alındı. Buna göre, bu yerlerdeki uyuşturucu suçlarına verilecek ceza yarı oranında artırılarak uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem