İbrahim Tatlıses şarkısıyla mesaj

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce silahlı saldırı sonucu yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses'in bir şarkısında ''Farketmez, ne dili, ne rengi, madem ki insandır, saygımız vardır'' sözlerini kullandığını belirterek, ''Evet, bizim için insan kutsa

İbrahim Tatlıses şarkısıyla mesaj

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce silahlı saldırı sonucu yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses'in bir şarkısında ''Farketmez, ne dili, ne rengi, madem ki insandır, saygımız vardır'' sözlerini kullandığını belirterek, ''Evet, bizim için insan kutsaldır, can kutsaldır, dini, mezhebi, dili, rengi, etnik kökeni ne olursa olsun, insan önce insandır'' dedi.

 

Erdoğan, Erbil Uluslararası Havalimanı'nın açılışında yaptığı konuşmada, açılışı yapılan Havalimanı'nın Erbil'e, Irak'a ve tüm Iraklılara hayırlı olmasını diledi.

 

Başbakan Erdoğan, beş yıllık çabanın neticesinde, bu yapıyı Erbil'e kazandıran inşaat şirketinin tüm yetkililerini, mimarından mühendisine, işçisine, yüklenici firmalara kadar herkesi kutlayarak, şunları söyledi:

 

''Tarihi, kültürel bağlarımızın olduğu Irak'ı ve bu güzel bölgeyi, şimdi artık havayoluyla, ki ben buna havayolu demek istemiyorum, halkın yolu diyorum, bu halkın yoluyla da birbirimize, dünyaya daha da yakınlaştırıyoruz. Bölgenin en büyük yatırımlarından biri olan Erbil Uluslararası Havalimanı, yıllık 2 milyon 750 bin yolcu kapasiteli terminal binasına; 4,5 kilometreyle dünyanın en büyük 7'inci pistine, aynı anda 30 uçağın park edeceği alana sahip. Burada şu müjdeyi de vermek isterim. Bildiğiniz gibi, Erbil'e Türkiye'den sadece özel havayolu şirketleri uçuyordu. Türk Hava Yolları'nın da Erbil'e sefer yapması yönünde biz bir karar almıştık. İnşallah, 14 Nisan'dan itibaren artık Türk Hava Yolları doğrudan Erbil'e uçuşları başlatıyor. Havalimanıyla birlikte bunun da hayırlı olmasını diliyorum.''

 

İBRAHİM TATLISES'E YAPILAN SALDIRI

Erdoğan, Türk müteahhitlerinin, başta bu bölge olmak üzere, Irak'ın her köşesinin imar ve inşasına çok büyük katkılar sağladıklarını ve sağlamaya devam ettiklerini anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

''Açıkçası, tüm dünyada olduğu gibi, bu bölgede de, müteahhitlerimiz çok başarılı yatırımlar yapıyorlar, göğsümüzü kabartıyorlar, bizi gururlandırıyorlar. Biz, bir yandan müteahhitlerimizin, yatırımcılarımızın başarısıyla övünüyor, bir yandan da komşu bir ülkenin, kardeş Kürt halkının refahının artmasıyla seviniyoruz. Bakınız, bizim önemli bir sanatçımızın, Sayın İbrahim Tatlıses'in burada, Erbil'de çok sevildiğini biliyorum. Kendisinin burada yatırımları da var. Kendisine, İstanbul'da bir menfur saldırı yapıldı. Cuma günü kendisini ziyaret ettim. Sağlığı gayet iyi. İnşallah kısa sürede ayağa kalkar. Saldırganları da İstanbul polisimiz kısa süre içinde tespit etti, yakaladı ve adalete teslim etti. Buradan kendisine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bir şarkısında diyor ki İbrahim Tatlıses: 'Farketmez, ne dili, ne rengi, madem ki insandır, saygımız vardır. Evet, bizim için insan kutsaldır, can kutsaldır. Dini, mezhebi, dili, rengi, etnik kökeni ne olursa olsun, insan önce insandır.''

 

''İÇ HUZUR YOKSA, GÜVENLİK YOKSA, ADALET MEKANİZMASI İŞLEMİYORSA, ORADA NE EKONOMİK, NE SOSYAL KALKINMADAN BAHSEDİLEMEZ''


''İç huzur yoksa, güvenlik yoksa, adalet mekanizması işlemiyorsa, orada ne ekonomik, ne sosyal kalkınmadan bahsedilemez'' diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

 

''Son 8 yılda, Türkiye içinde kardeşliği yücelterek, ekonomiyi büyüttük. Türkiye içinde, dayanışmamızı güçlendirerek, dış politikamızı daha güçlü hale getirdik. Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını azaltmak için, Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde tarihimizin en büyük yatırım seferberliğini başlattık. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesiyle ileri demokrasi, daha geniş hak ve özgürlükler noktasında tarihi adımlar attık. Şu anda, Kürt kökenli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bu bölgelerde, yılların ihmalini ortadan kaldırıyor, inkar politikalarına son veriyor, devlet millet kaynaşmasını daha güçlü hale getiriyoruz.

 

Unutmayınız değerli kardeşlerim. Güçlü bir Türkiye, güçlü bir Irak demektir, güçlü bir Irak da güçlü bir Türkiye demektir. Bu bölgedeki yatırımlarımız, aslında nasıl bir gönül birliği içinde olduğumuzu gösteriyor. İnşallah daha fazlasını yapacağız, daha güzel günler göreceğiz. Ben bu havalimanının bu güzel terminal binasıyla birlikte yapılan yolların, güçlü altyapılarıyla birlikte, şunu özellikle vurguluyorum, -ki 8 yıllık Başbakanlığımda hep bunu işledim- o da şudur, yol medeniyettir, karayoluyla, deniz yoluyla, hava yoluyla. Su medeniyettir, susuz bir yaşamın hiçbir anlamı yoktur. İşte şimdi Irak, özellikle de şu anda, şu atılan adımlarla bunun bana göre temel taşlarını oluşturuyor. Yapılan Erbil Havalimanı'nın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Değerli Dostum Sayın Başkan Barzani'ye, bu muhteşem projenin gerçekleşmesinde emeği geçen başbakanlara ve mimarından, mühendisine, işçisine kadar herkese huzurlarınızda teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.''

 

Konuşmalardan önce Başbakan Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Başkanı Mesut Barzani, Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Başbakanı Berham Salih, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte kurdelayı keserek havaalanının açılışını yaptılar.

 

Kurdela kesiminden sonra salona girmek isteyen basın mensupları ile Irak Bölgesel Yönetimin korumaları arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Basın mensupları, korumaların davranışını protesto ederek, salona girmediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem