Hz.Muhammed karikatürünü yine çizecek !

 Çizdiğikarikatürlerle İslam âlemini ayağa kaldıran İsveçli Lars Vilks, aldığı ölüm tehditlerine rağmen yeni Hz. Muhammed karikatürleri çizdiğini ve bunları göçmenlerin yoğun yaşadığı Malmö kentinde bu yıl içinde sergileyeceğini duyurdu. AFP’nin haberine

Hz.Muhammed karikatürünü yine çizecek !

 

Çizdiğikarikatürlerle İslam âlemini ayağa kaldıran İsveçli Lars Vilks, aldığı ölüm tehditlerine rağmen yeni Hz. Muhammed karikatürleri çizdiğini ve bunları göçmenlerin yoğun yaşadığı Malmö kentinde bu yıl içinde sergileyeceğini duyurdu.
 
AFP’nin haberine göre Vilks, “Tehditler karşısında siner ve geri adım atarsanız, demokratik ilkeyi terketmiş olursunuz” dedi. Yeni karikatürlerde Hz. Muhammed’in; Claude Monet, Peter Paul Rubens ve Anders Zorn gibi ünlü ressamların meşhur tablolarında yine benzer bir şekilde resmedileceği bildirildi. Vilks’in 2007’de ilk kez İsveç yerel gazetesi Nerikes Allehanda’da yayımlanan karikatürü protestolara neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem