Hz. Ali türbesinde bir ilk!

Irak ziyareti çerçevesinde Şiilerin kutsal kenti Necef’e gelen Başbakan Erdoğan, burada bulunan Hz. Ali’nin türbesini ilk ziyaret eden Sünni lider oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Irak ziyareti çerçevesinde bugün Necef'e geçti ve Hz. Ali'ni

Hz. Ali türbesinde bir ilk!

Irak ziyareti çerçevesinde Şiilerin kutsal kenti Necef’e gelen Başbakan Erdoğan, burada bulunan Hz. Ali’nin türbesini ilk ziyaret eden Sünni lider oldu.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Irak ziyareti çerçevesinde bugün Necef'e geçti ve Hz. Ali'nin türbesini ziyaret etti.Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet Necef'te Hz Ali'nin türbesini ziyaret ederek, burada dua etti

 

Hz. Ali türbesini ziyaret eden ilk Sünni devlet adamı olan Başbakan'ın bu hareketi, Şii ve Sünni yakınlaşmasında önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

 

Erdoğan, türbeden çıktıktan sonra şehir merkezinden yürüyerek Şii dini lider Büyük Ayetullah Ali Sistani ile görüşmeye gitti.

 

Bu arada çevrede yoğun güvenlik önlemi alındığı görülürken, medya da Erdoğan'ın ziyaretine büyük ilgi gösterdi.

 

Başbakan Erdoğan'ın Necef'ten sonraki durağıysa Erbil kenti olacak. Erbil'i ziyaret edecek olan Erdoğan, burada bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile biraraya gelecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem