Hüseyin Kıvrıkoğlu'na Kıbrıs'ta suikast

 Eymür, eski Genelkurmay Başkanı Em. Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun öldürülmek istendiğini söyledi. Zirve Davası'nda, MİT eski Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür ifadeleri damga vurdu. Kıbrıs'ta gerçekleştirilen bir askeri tatbikatta zamanın Kara Kuvvetle

Hüseyin Kıvrıkoğlu'na Kıbrıs'ta suikast

 

Eymür, eski Genelkurmay Başkanı Em. Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun öldürülmek istendiğini söyledi.
 
Zirve Davası'nda, MİT eski Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür ifadeleri damga vurdu. Kıbrıs'ta gerçekleştirilen bir askeri tatbikatta zamanın Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'na suikast yapıldığını söyledi. Eymür. "O zaman Vural Albay şehit oldu. Ben bunun Kıvrıkoğlu'na yönelik bir suikast girişimi olduğunu ve bu eylemin bu yapılanma (Özel Kuvvetler Komutanlığı) içinden yapıldığını duydum" ifadelerini kullandı.
 
Eymür, Özel Kuvvetler’denMİT’e geçenKaşifKozanoğlu’nunHADEP Genel Başkanı Murat Bozlak’ı öldürtmek istediğini de belirtti.
 
SİTESİNDE YAZDI
 
Zirve Davası’nın görüldüğü Malatya 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tanık olarak dinlenmesini istediği Mehmet Eymür, 22 Mart’ta İstanbul Çağlayan’daki adliye binasına gelerek ifade verdi. Eymür’ün ‘Atin.org.’ sitesinde Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı Beyaz Kuvvetler’e ilişkin 2001 yılında yazdığı yazı nedeniyle ifade verdiği belirtildi.
 
HARP EĞİTİMLİ SİVİLLER
 
Eymür, “Bir hücre yapılanması mevcut. Ben MİT’te görevliyken yanımda çalışan eski özel kuvvet elemanları vardı. Bildiklerimi bunlar anlatmıştı bana.Özel kuvvetlerin üç ana unsuru var. Sivil unsurları var. Bunlara Beyaz Kuvvetler deniyor.
 
MAK denilen bir birim var. Siyah Kuvvetler, denilen bir birimdaha var. BeyazKuvvetler bölgelere göre çalışıyor. Bunlar harp eğitimi almış insanlar. Bunlar çok disiplinli ve ağızları sıkıdır. Ben bu birimde çalışıp da, çalıştığını söyleyeni duymadım. Bunu söylemenin bedeli çok ağır olur” dedi.
 
Beyaz Kuvvetler’in bölge yapılanmaları halinde olduğunu belirten Eymür, “Bu bölgelerdeki hücreler birbirini tanımaz. Bölge başkanları var. Sadece bölge başkanları hücreleri bilir. Takma isimler kullanıyorlar. Muharebe Arama Kurtarma (MAK) birimi Özel Kuvvetler’in en seçkin birimidir” diye konuştu.
 
Çalışmalar ortaya çıktı
 
Bu tür yapılanmalarda kaos için bazı çalışmaların da yapıldığını duyduğunu belirten Eymür, “Kaos yaratmak için bir faaliyetleri oldu mu” sorusuna, “Emekli subaylara bürolaraçıldı, evler tutuldu. İstihbarat çalışmaları yapıyorlardı.
 
Ama ne olduğunu bilmiyorum. Daha sonra basındadayeraldı. Mehmet Ali Birand ile ilgili yapılan çalışmalar ortaya çıktı” diye konuştu. İfadesinin yanı sıra mahkemeye bir flash bellek veren Eymür, “Bu bellekte benim başka yazılarım ve Kıbrıs’ta yayın yapan sitelerde Özel Kuvvetlere ilişkin bilgiler var” dedi.Öte yandan Eymür’ün ifade verdiği sırada koruması da izleyici sıralarında oturdu. Duruşma salonundaki korumanın silahı olduğu görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem