Hüseyin Çapkın hakkında flaş karar!

Hüseyin Çapkın adliyeye sevk edildi...

Hüseyin Çapkın hakkında flaş karar!
Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın adliyeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen  Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) mülkiye  yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında eski  İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu 4 kişi, Çağlayan'daki  İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu  Savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından yürütülen FETÖ/PDY'nin mülkiye  yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüphelinin  emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Pendik Kaymakamı Osman  Tunç, müfettişler Gürkan Polat ve Yılmaz Tunç, Çağlayan'daki İstanbul Adalet  Sarayı'na sevk edildi.

Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan eski İstanbul Valisi  Hüseyin Avni Mutlu, 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam olmak üzere  toplam 12 şüpheli tutuklanmıştı.

YENİ DELİLLER ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar'ın koordinesinde, FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın'ın yeni delillere ulaşması üzerine harekete geçilmişti.

TUTUKLAMA TALEBİ

Savcılık, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, bir merkez valisi ve 2 kaymakamın gözaltına alınmasına karar vermiş Çapkın, İzmir'de gözaltına alınmıştı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerin tamamlanması ardından şüpheliler bu sabah İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Hüseyin Çapkın ve beraberindeki 3 şüpheli soruşturma savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından sorgulandı. İfade işlemi ardından Hüseyin Çapkın ve diğer 3 şüpheli FETÖ üyeliği suçlaması ile tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam olmak üzere toplam 12 şüpheli tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler