Hükümetten Tır için bomba iddia

Ankara'dan TIR'lara dair hükümet kanadından gelen açıklama gündem yarattı. Hükümet, Cemaati suçladı. Başbakan yardımcısı Emrullah İşlerAdana'da durdurulan tırların kriz çıkarma, hükümeti zora sokma çabasıyla durdurulduğunu belirtti.  PARALEL DEVLET İŞİ İş

Hükümetten Tır için bomba iddia
Ankara'dan TIR'lara dair hükümet kanadından gelen açıklama gündem yarattı. Hükümet, Cemaati suçladı. Başbakan yardımcısı Emrullah İşlerAdana'da durdurulan tırların kriz çıkarma, hükümeti zora sokma çabasıyla durdurulduğunu belirtti. 
 
PARALEL DEVLET İŞİ
 
İşler "Son zamanlarda hükümete karşı bir takım operasyonlar yapılmakta ve bu devlet içerisindeki 'paralel yapı' adı verilen yapıdan hareketle ve belli yerlerden talimat alarak zaman zaman 'acaba bir kriz çıkarabilir miyiz, hükümeti zora sokabilir miyiz' çabası ve gayretiyle yapılan bazı aramalar oluyor. Halbuki orada devletin görevlileri o tırların başındadır. Dolayısıyla biz Suriye halkına her zaman yardım etme gayreti içinde olacağız.
 
O bölgeye MİT eşlik etmeden gidemezsiniz ki. Orada bir savaş, çatışma bölgesi var. Dolayısıyla siz gerekli güvenlik tedbirini almak durumundasınız" dedi.
 
GİZLİLİK KARARI MI VERİLDİ?
 
Adana’da silah ve mühimmat taşıdığı ihbarı üzerine dün durdurulan 7 TIR’dan aranan 3 TIR’lardaki malzemelerin savcılıkça tespitinin yapıldığı, MİT’in malzemelerin kendilerine ait olduğunu belgelemesi üzerine soruşturmada gizlilik kararı verildiği iddia edildi.
 
İddialara göre, ihbarın sabah saatlerinde yapıldığı, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile yetkili savcının arama kararı vermesinden sonra Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Ceyhan İlçesi Sirkeli Gişesi önünde durdurulması ile savcılık, valilik ve MİTarasında yoğun görüşme trafiğine neden oldu. Polis ekipleri de devreye girdi ve zaman zaman gerginlik oldu. Savcının yanı sıra Vali Hüseyin Avni Coş, polis ve MİT’in üst düzey yetkilileri de arama bölgesine gitti.
 
Savcı, yetkililerin sözlü açıklamalarına karşın aramayı sürdürürken yazılı belgeler ulaştırıldı. TIR’lardaki yükün MİT’e ait olduğuna ilişkin belgeler ulaşınca, yetkili savcı aramayı durdurdu. Şöförler ve diğer görevliler için de gözaltı işlemi yapılmadı.
 
TMK ile yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilli’ğinden alınan bilgiye göre, TIR’lardaki malzemelerin tespiti yapıldıktan sonra TIR’lar yoluna devam etti. Ancak malzemelerin niteliği ve yürütülen soruşturmanın gizli olması nedeniyle başka bir bilgi verilemeyeceği belirtildi.
 
Kentin başka bir noktasındaki TIR’da yapılan aramanın ise bu operasyon kapsamında olmadığı belirlendi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem