Hükümetten Açlık Grevinde Dev Adım

Adalet Bakanı, Sincan Cezaevi'ndeki kampüsündeki açlık grevi yapan hükümlü ve tutuklularla görüşüyor.Pkk ve Kck davaları tutuklu ve hükümlü 635 mahkumun başlattığı ve 58 cezaevinde devam eden açlık grevinde 43'üncü güne girildi. Adalet Bakanlığı Müsteşar

Hükümetten Açlık Grevinde Dev Adım

Adalet Bakanı, Sincan Cezaevi'ndeki kampüsündeki açlık grevi yapan hükümlü ve tutuklularla görüşüyor.

Pkk ve Kck davaları tutuklu ve hükümlü 635 mahkumun başlattığı ve 58 cezaevinde devam eden açlık grevinde 43'üncü güne girildi. Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Mermerci, "Yaşamsal tehlike olduğu zaman devletin müdahale hakkı var, müdahale edilir" demişti.
 
Cezaevlerindeki açlık grevlerini Hükümet ve Bakanlık sıkı şekilde izliyordu. Bayram öncesi Bakan Ergin'den önemli bir adım geldi. Ergin, açlık grevindeki mahkumları bizzat ziyaret etmek istedi. Adalet Bakanı, Sincan Cezaevi'nde açlık grevi yapan mahkumlarla hem bayramlaşıyor hem de taleplerini dinliyor.
 
TUTUKLU GAZETECİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPACAK
 
Ergin cezaevinde basın toplantısı yapıp önemli açıklamalarda bulunacak. Ergin'in açlık grevi dışında bugün yapacağı ikinci açıklama ise cezaevindeki tutuklu gazetecilerle ilgili olacak. Ergin, tutuklu gazetecilere ilişkin Bakanlığın yürütüğü çalışmayı Bayram öncesi kamuoyuna açıklayacak.
 
Ergin, kamuoyu tarafından merak edilen ve teröre ilişkin düzenlemelerin de yer alması beklenen 4. yargı paketi konusunda da kamuoyuna mesaj verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem