"Hükümet ve Cumhurbaşkanı uyumu önemli"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partisi tarafından bir lokantada düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin hem ülkeye hem de Batman'a hizmet ettiğini belirterek, partiye emek verenlere teşekkürlerini iletti.Şimşek, cumhurbaşkanlığı seçim s

"Hükümet ve Cumhurbaşkanı uyumu önemli"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partisi tarafından bir lokantada düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin hem ülkeye hem de Batman'a hizmet ettiğini belirterek, partiye emek verenlere teşekkürlerini iletti.

Şimşek, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başladığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığının herkese hayırlı olması temennisinde bulunarak, Başbakan Erdoğan'dan başka bu makamı hak eden bulunmadığını savundu.

Başbakan Erdoğan'ın 40 yıllık siyasi tecrübesiyle, Türkiye’deki büyük değişim ve dönüşüm sürecinde çalışmalarının aynı şekilde devam edeceğine inandığını anlatan Şimşek, "Çevremizde çalkantılar, bölgemizde sorunlar var. Küresel ekonomi çalkantılar içinde. Böyle bir ortamda Türkiye’nin böyle bir cumhurbaşkanı ve güçlü bir Türkiye ile yoluna devam etmesi, olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Bu dönemde tecrübe ve uyumun gerekliliğine işaret eden Şimşek, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı makamı bugüne kadar hep göreceli sembolik makam olarak karşımıza çıktı ancak hükümetle ayrı düşünen cumhurbaşkanlığı sıkıntılara neden olabilir. Reformcu kimliği ile bilinen şahsiyetin ve aynı zamanda hükümetle ayını dili konuşan birisinin bu makama gelmesi önemlidir. Hele hele Türkiye’nin en büyük meselesi Kürt sorununun çözüm sürecinin güçlü şekilde devam etmesi açısından hükümet ve cumhurbaşkanı uyumu ayrı önem arz etmektedir."

"Başbakanımızın yaptıkları ortadadır"

Şimşek, kamuoyundaki anketlerin Başbakan Erdoğan'ın ilk turda seçileceğini gösterdiğini ama anket sonuçlarının kendilerini rehavete sokmaması gerektirdiğini kaydederek, "Ramazan ayı ve sonrasında kalan sürede bu konunun ehemmiyetini ortaya koyacak şekilde hepimizin büyük çaba içinde olması, çalışması lazım. Bu şuurda olduğumuza inanıyorum" ifadesini kullandı.

"Bu milletin içinden çıkmış ve bu milletin sorunlarına kökten çözümler üretmiş, reformlar gerçekleştirmiş parti liderimizin cumhurbaşkanı olması için hepimiz çalışacağız" diyen Şimşek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Geçtiğimiz seçimlerle kıyaslanmayacak çok güçlü sonuçla bu seçimi atlatacağız. Bu, bölgemiz, ülkemiz, Ortadoğu ve dünya ülkeleri için önemlidir. Başbakanımızın yaptıkları ortadadır. Bizden önce 80-90 yılda yapılanlar ortada. Türkiye’yi bölgesinde güçlü ülke haline getiren liderden söz ediyoruz. Dolayısıyla bu seçim sürecinde sahada hepinizi görmek istiyoruz. Başbakanımız, çözüm süreci, refahımız, Kürt meselesi için inşallah iyi bir sonuç almamız lazım."

İftar yemeğine AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, partililer ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler