Hukuk bürosunda akıl almaz olay!

Kartal'da, avukat kız kardeşlerin işlettiği hukuk bürosunda akılalmaz bir hırsızlık olayı yaşandı. Avukatlar neye uğradıklarını şaşırdı.Görüşme bahanesiyle hukuk bürosuna gelen iki zanlıdan biri boşanma davası açacağını ama özel olarak konuşmak istediğini

Hukuk bürosunda akıl almaz olay!

Kartal'da, avukat kız kardeşlerin işlettiği hukuk bürosunda akılalmaz bir hırsızlık olayı yaşandı. Avukatlar neye uğradıklarını şaşırdı.

Görüşme bahanesiyle hukuk bürosuna gelen iki zanlıdan biri boşanma davası açacağını ama özel olarak konuşmak istediğini söyleyerek Avukat Bakırcı'yı bulunduğu yerden uzaklaştırdı. Diğer zanlı ise önce güvenlik kameralarını kapattı, ardından da Avukat Bakıcı'nın tüm değerli eşyalarını alarak kayıplara karıştı. Polis, kısa süreliğine kameraya yakalanan zanlıları arıyor.

İlginç hırsızlık, Kartal Soğanlık’ta meydana geldi. Avukat Zeynep Sümeyye Bakırcı ile Avukat ablası Münevver Kübra Bakırcı’nın birlikte işlettikleri Doruk Hukuk Bürosu gündüz saatlerinde 2 kişi tarafından soyuldu. Hırsızlık olayı iddaya göre şöyle gelişti; Avukat Zeynep Sümeyye Bakırcı’nın büroda tek başına kaldığını öğrenen 2 kişi, hemen kapıyı çaldı. Zanlılardan biri soğukkanlı şekilde Bakırcı’ya "Zeynep Hanım nasılsınız? İyi misiniz? Beni tanıdınız mı? Ben sizin muhasebecinizin yanında çalışıyordum. Onun selamıyla geldim.

Avukata ihtiyacımız var. İki dava hakkında bilgi almak istiyoruz." deyince Zeynep Sümeyye Bakırcı da muhasebecisinin ismini belirterek, "Muammer Bey mi?" diye sordu. Fırsatı iyi değerlendiren zanlı, "Evet Muammer Bey" diye cevap verince Bakırcı tarafından içeriye alındı. Kimliği belirsiz zanlılar içeriye girdikten sonra biri boşanma diğeri de tapu olmak üzere iki dava hakkında konuşmak istediklerini söyledi.

ÖZEL GÖRÜŞME OYUNU
Hukuk bürosunda bir süre kalan zanlılardan biri boşanma davasını özel konuşmak istediğini belirtince Avukat Sümeyye Bakırcı tarafından yan odaya götürüldü. Zanlı, yan odada Bakırcı’yı oyalarken diğer arkadaşı da çekim yapan güvenlik kameralarını kullanılamaz hale getirdi. Bu sırada odadaki değerli eşyaları gizlice alan hırsızlar son olarak da Bakırcı’nın çantasındaki paralara göz dikti.

Çantayı açmak için çeşitli yöntemler deneyen şahıslar son olarak dava ile ilgili bilgileri dışarıda bulunan kardeşleriyle paylaşmak istediklerini söyleyerek cep telefonundan aradı. Telefonun ucundaki şahsın, "Avukatla konuşmak istiyorum." oyunu üzerine telefon Zeynep Sümeyye Bakırcı’ya uzatıldı. Kim olduğu belirlenemeyen telefondaki sesin, "Avukat Hanım boşanma davası için söyleyeceklerimi onlar duymasın. Önemli şeyler söylemek istiyorum. Lütfen odadan çıkın." demesi üzerine başka odaya geçen Bakırcı’nın koltuktaki çantası boşaltıldı. Çantadaki 700 lirasını alan zanlılar amaçlarına ulaşınca, "Evraklarımızı getirmeye gidiyoruz." diyerek hukuk bürosundan ayrıldı.

'RESMEN TEZGAHA GETİRİLDİM'
İki hırsızın işyerinden ayrılmasından sonra soyulduğunu anlayan Avukat Zeynep Sümeyye Bakırcı, hemen güvenlik kameralarını inceledi. Zanlıların kameraları etkisiz hale getirdiğini fark edince polise haber veren Bakırcı, avukat olmasına rağmen ‘tezgaha’ getirildiğini söyledi. Hırsızların peşini bırakmayı düşünmediğini, yüzlerinin net bir şekilde görüldüğünü belirten Avukat Bakırcı, "İçeriye geldiklerinde iyi giyimli ve düzgün şiveli oldukları için hiç şüphelenmedim.

İki dava hakkında kendilerine bilgi verdim. Boşanma davası konusunda yalnız konuşmak istediğini söyleyince yan odaya geçtim. Biz içeride konuşurken diğeri de kameraları kapatıyormuş. Başka biriyle telefonda konuşturdular. Konuştuklarının duyulmamasını isteyince onları odamda yalnız bıraktım. Meğer ben telefonda oyalanırken içeride çantamı boşaltıyorlarmış. Soyulduğumu onlar gittikten sonra anladım. Durumu polise bildirdim. İçerde parmak izi çalışması yapıldı. Hem parmak izi hem de ayak izi bırakmışlar. Yakalanacaklarına eminim. Yüzleri açık ve net bir şekilde görülüyor." diye konuştu.

GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDILAR
Öte yandan, kadın avukatları akıl almaz yöntemlerle soyan zanlılar kameralara yakalanmaktan ise kurtulamadı. Hukuk bürosunda kesif yapan bir zanlının son anda kameraları fark ederek kapattığı görüldü. Hukuk bürosundaki kameralar tarafından net bir şekilde görüntülenen zanlıların yakalanmasının an meselesi olduğu belirtildi. Güvenlik kamerası kayıtlarında hırsızların odalarda dolaştığı ve güvenlik kameralarını kırdıkları görülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler