HSYK'nın geçici başkanı seçildi

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK üyeleriyle bugün yapılacak ilk toplantıda, başkanvekili seçilmesinin söz konusu olabileceğini söyledi.Bakan Ergin, HSKY toplantısına katılmak üzere, saat 14.10'da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna geldi.Gelişinde gaze

HSYK'nın geçici başkanı seçildi

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK üyeleriyle bugün yapılacak ilk toplantıda, başkanvekili seçilmesinin söz konusu olabileceğini söyledi.

Bakan Ergin, HSKY toplantısına katılmak üzere, saat 14.10'da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna geldi.

Gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergin, bugün HSYK üyeleriyle ilk toplantıyı yapacaklarını söyledi.

Ergin, gazetecilerin ''gündemin ne olacağına'' ilişkin sorusu üzerine, ''Toplantıda kurulun çalışma takvimi ve gündemi konuşulacak. Ayrıca Anayasamızın geçici maddesinde kayıt altına alınmış hükümlerin gereği olarak başkanvekili seçilmesi de söz konusu olabilecek'' dedi.

Bir başka gazetecenin ''138 unvanlı hakim ve savcı ataması var, bununla ilgili bir değerlendirme yapar mısınız?'' şeklindeki sorusuna ise Ergin, bugün yapılacak ilk toplantıda üyelerle bunları konuşacakları yanıtını verdi. Daha sonra HSYK üyelerinin de gelmesiyle toplantıya geçildi.

Bu arada, HSYK üyelerine, 2011 model yeni makam arabaları tahsis edildi. Üyeler, ilk toplantıya yeni makam arabalarıyla geldi.

TOPLANTI SONRASI BAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve 21 asıl üyenin katılımıyla yapılan HSYK'nın ilk toplantısı sona erdi. Bakan Ergin, HSYK'nın yeni binasında düzenlenen ve yaklaşık 2.5 saat süren toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ergin, toplantının 'güzel bir atmosferde' gerçekleştirildiğini söyledi.

Toplantıda kurulun geçici başkanvekilliği seçimi yapıldığını belirten Ergin, ''HSYK ile ilgili uyum yasaları yapılıncaya kadar'' Danıştay üyesi Ahmet Hamsici'nin kurulun geçici başkanvekilliğine seçildiğini bildirdi.

Ergin, toplantıda HSYK üyesi Ali Suat Ertosun ve Hüseyin Serter'in de aday olduğunu açıkladı. Bakan Ergin, kurulun önceden olduğu gibi salı ve perşembe günleri toplanmaya devam edeceğini, bu çerçevede yeni üyelerden oluşan kurulun yarın toplanacağını ve gündemindeki konuları ele alacağını kaydetti. Sadullah Ergin, HSYK uyum yasalarının da Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığını bildirdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler