HSYK'dan Savcı Demir'e skandal ceza!

17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinden sonra Başbakan Erdoğan'a sahip çıkan Savcı Mehmet Demir, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir dava için sehven ifadeye çağırmasından dolayı Edirne'ye sürülmüştü. HSYK'nın içinde bir paralel yapının o

HSYK'dan Savcı Demir'e skandal ceza!

17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinden sonra Başbakan Erdoğan'a sahip çıkan Savcı Mehmet Demir, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir dava için sehven ifadeye çağırmasından dolayı Edirne'ye sürülmüştü. HSYK'nın içinde bir paralel yapının olduğunu ve bu üyelerin kendisini baskı altına alarak yıpratma çalışması yaptığını ileri süren Demir son olarak 'HSYK'nın 21 üyesinden 13'ünün paralel yapının elemanı olduğunu' iddia etmişti.

Beraat etmesine rağmen ceza

HSYK 2. Dairesi'nin Savcı Mehmet Demir hakkında skandal bir karara imza attığı ortaya çıktı. 28 Eylül 2009'da bir müfettişin hakkında düzenlediği hal kâğıdı aleyhine idare mahkemesinde iptal davası açan ve dava dilekçesinde yazdığı bazı ibareler 'müfettişe hakaret teşkil edebilir' denilerek disiplin soruşturması başlatılan ve aynı zamanda ceza davası açılan Demir, 17 Ocak 2014'te ceza davasından 'söylenen sözler hakaret teşkil etmez' gerekçesiyle berat etti. HSYK 2. Dairesi, 'yargı kararıyla sözlerin suç teşkil etmeyeceği kesin hükümle karar altına alınmasına' rağmen, Savcı Demir hakkındaki disiplin dosyasını ele alarak hakkında 'uyarma cezası' verdi.

Demir'i ne maksatla çıkardın TVNET

17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinden sonra 2 Ocak'ta TVNET'e konuk olan Demir, adliye önünde bildiri dağıtan savcı Muammer Akkaş'ı eleştirip "HSYK darbeye teşebbüs edenlere destek çıktı" demişti. Demir'in TVNET'e konuk olması üzerine inceleme başlatan HSYK'nın 'bu programa ne maksatla çıktığını' öğrenmek için de TVNET'e bir yazı gönderdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler