HSYK'dan savaş ilanı!

HSYK, 13. Ağır Ceza Mahkemesine jet yanıt verdi: "Anayasa'ya göre mahkeme kurma ve kaldırma yetkisi TBMM'dedir."İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon Davası sanıklarının tahliye taleplerini reddettiği kararın gerekçesinde "Özel Yetkili Mahkemelerin T

HSYK'dan savaş ilanı!

HSYK, 13. Ağır Ceza Mahkemesine jet yanıt verdi: "Anayasa'ya göre mahkeme kurma ve kaldırma yetkisi TBMM'dedir."

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon Davası sanıklarının tahliye taleplerini reddettiği kararın gerekçesinde "Özel Yetkili Mahkemelerin TBMM tarafından kaldırılmasının Anayasa'ya aykırı" olduğunu ileri sürmüştü.

HSYK'DAN JET YANIT

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu jet bir açıklama ile mahkemeye yanıt verdi. "Anayasa'ya göre mahkeme kurma ve kaldırma yetkisi TBMM'dedir. 13. Ağır Ceza Mahkemesi yetki gaspı yapmıştır."

NE OLMUŞTU?

ÖYM'lerin kapatılmasına ilişkin düzenlemenin yürürlüğe girmesi sonrası 'yok hükmünde' kabul edilen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, elindeki son görev olarak Ergenekon davasının gerekçeli kararının yazılmasın bırakılmıştı.

13. Ağır Ceza Mahkemesi buna rağmen sanıklar hakkında bir karar verdi ve yargıdaki büyük savaşı da gözler önüne seren bir açıklama yaptı. Mahkeme yaptığı açıklamada, ÖYM'lerin kapatılmasına ilişkin kararı tanımadığını ve mahkemeyi ancak HSYK'nın kapatabileceğini duyurdu.

Açıklamada, "Mahkemeyi TBMM kurar, kapatılması HSYK’nın elindedir. Meclis’in mahkemeleri kapatması Anayasa’ya aykırıdır” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem