Hrant Dink davasında gelişme

Hrant Dink cinayetine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, olay yerine yakın bölgedeki 20 baz istasyonuna ait kayıtlar ve 91 telefon numarasına ait kayıtların silinememesi için tedbir kararı alındı.Savcılığın taleb

Hrant Dink davasında gelişme

Hrant Dink cinayetine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, olay yerine yakın bölgedeki 20 baz istasyonuna ait kayıtlar ve 91 telefon numarasına ait kayıtların silinememesi için tedbir kararı alındı.

Savcılığın talebi üzerine karar veren özel yetkili mahkeme, ‘olay tarihinden 5 ay öncesi olan 19 Ağustos 2006 ve olay tarihinden bir ay sonrası olan 19 Şubat 2007 tarihine kadar ki tüm kayıtların delil olacak şekilde silinmeyip TİB Başkanlığı tarafından muhafaza altına alınması' yönünde tedbir kararı verdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi üzerine İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi tarafından verilen kararda, 'Hrant Dink’in öldürülmesi ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturma nedeniyle, TİB’de bulunan telefon kayıtlarının suç tarihinden itibaren 5 yıl geçmesi nedeniyle delillerin kaybolmaması için müşteki vekilleri tarafından tedbir kararı verilmesinin talep edildiği' belirtildi.

Bunun üzerine Mahkeme, “Turkcell’e ait 11 baz istasyonundan, Vodafone’a ait 4 baz istasyonundan ve Avea’ya ait 5 baz istasyonundan 18 Ocak 2007 ve 19 Ocak 2007 tarihleri arasında yapılan görüşmelere ilişkin tüm kayıtlar ile 91 telefon numarasının olay tarihinden 5 ay öncesi olan 19 Ağustos 2006 ve olay tarihinden bir ay sonrası olan 19 Şubat 2007 tarihine kadar ki tüm kayıtların delil olacak şekilde silinmeyip TİB Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Savcılığı istendiğinde gönderilmek üzere muhafaza altına alınması" yönünde tedbir kararı verdi. Karar, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) tebliğ edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem