Hrant Dink cinayetine kozmik talep

 Hrant Dink davasında Dink'in avukatları Kozmik Oda'da Hrant Dink'le ilgili belge ve bilgilerin mahkemeye gönderilmesini istedi, mahkeme de kabul etti Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın terör örgütü üyesi olduğu

Hrant Dink cinayetine kozmik talep

 

Hrant Dink davasında Dink'in avukatları Kozmik Oda'da Hrant Dink'le ilgili belge ve bilgilerin mahkemeye gönderilmesini istedi, mahkeme de kabul etti
 
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılanmasına İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.
 
Hrant Dink suikastinin zanlısı Ogün Samast'ın yargılandığı davaya avukatların talepleri damga vurdu. İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmada, Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast yapılacağı iddiasıyla başlayan süreçte 26 gün boyunca Seferberlik Tetkik Kurulu'nda aramalar yapıldığını hatırlattı.
 
Bakırcıoğlu, bu aramalarda Hrant Dink suikastına ilişkin bazı bilgi ve belgelerin elde edildiğini belirtti. Bakırcıoğlu soruşturmayı yürüten savcılıktan bu belgelerin istenilmesini talep etti.
 
GİZLİ TANIK DİNLENECEK
 
Duruşmada söz alan avukat Fethiye Çetin de, Hrant Dink suikastına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren 'Gizli tanık Barış'ın ifadelerine dikkat çekti. Avukat Çetin, gizli tanığın, "Ogün Samast İstanbul'a gelmeden önce Trabzon İl Jandarma'dan gelen bir JİTEMCİ astsubayla görüştü. Bu astsubay ile Samast, Agos etrafında keşif yaptılar. Bu kişi cinayeti olay yerinde bizzat izledi" şeklinde ifade verdiğini kaydetti.  Avukat Çetin, "Bu anlatımların doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü TİB'in gönderdiği iletişim bilgilerinin incelenmesi sırasında Trabzon'dan gelen bir astsubayın cinayet mahallinde olduğu tespit edilmiştir" dedi. Avukat, gizli tanığın ifadelerinin kendilerindeki bazı bilgileri doğruladığını kaydetti ve ilgili savcılıktan bu ifadelerin istenmesi talep etti.
 
KOZMİK ODA'DA VAR
 
 Mahkeme,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin devam eden soruşturmanın hangi aşamada olduğunun sorulmasına karar verdi. Dosyadaki TİB kayıtlarından Ogün Samast'a ilişkin bölümlerinin gönderilmesi ve  'Barış' kod adlı gizli tanığın ifadeleri talep edildi.
 
Mahkeme, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılarak 'Kozmik Oda' soruşturması olarak bilinen dosya da Hrant Dink suikastına ilişkin bilgi belge olup olmadığının, varsa ve soruşturmanın gizliliğini ihlal etmeyecekse gönderilmesi talep edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem