Hopa'daki olaylarda 4 kişi serbest

Artvin'in Hopa ilçesindeki AK Parti mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili gözaltına alınan ve dün Erzurum'a getirilen kişilerden 4'ü daha serbest bırakıldı.Edinilen bilgiye göre, 31 Mayıs'ta AK Parti'nin Hopa Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitin

Hopa'daki olaylarda 4 kişi serbest

Artvin'in Hopa ilçesindeki AK Parti mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili gözaltına alınan ve dün Erzurum'a getirilen kişilerden 4'ü daha serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, 31 Mayıs'ta AK Parti'nin Hopa Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingi öncesi ve sonrasında çıkan olaylar nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında Erzurum Emniyet Müdürlüğünde bulunan 15 kişiden 1'i emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Erzurum Adliyesine sevk edilen 5 kişiden 3'ü, özel yetkili Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, 2'si ise tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğünde bulunan diğer 9 kişinin sorgularının da devam ettiği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınarak dün Erzurum'a getirilen 31 kişiden 16'sının ise özel yetkili Cumhuriyet savcısınca ifadeleri alınmış, söz konusu kişilerden 10'u serbest bırakılmış, 6'sı ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler