Hopa'daki emniyete soruşturma!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hopa'daki olaylarla ilgili ilçe Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı hakkında soruşturma izni verildiğini söyledi...

Hopa'daki emniyete soruşturma!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hopa'daki olaylarla ilgili ilçe Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı hakkında soruşturma izni verildiğini söyledi....

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Artvin Hopa’da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da içinde bulunduğu seçim otobüsüne yönelik saldırıyı inceleyen Mülkiye Müfettişleri’ne ön raporda talep ettikleri, "Hopa Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halit Çalmuk ve İlçe Emniyet Müdürü Fatih Ünlü hakkında soruşturma yapma" izni verdi.

Başbakan Erdoğan’ın miting için gittiği Artvin’in Hopa ilçesinde ortam gerilmişti. Miting öncesinde başlayan olaylar mitingden sonra da devam etmiş, AK Parti konvoyundaki araçlar taşlanmış, seçim otobüsü üzerindeki düşen bir koruma polisi ağır yaralanmıştı. Güvenlik kuvvetlerinin müdahale ettiği olaylarda bir kişi de kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti.

Olayların ardından iki mülkiye, bir polis başmüfettişi ile bir yarbaydan oluşan dört kişilik müfettiş grubu bölgede inceleme yaptı ve İçişleri Bakanlığı’na ön inceleme raporu verdi. Müfettişler incelemede, jandarmanın olaylara müdahale etmeyerek seyirci kaldığı iddialarını da mercek altına aldı. İddiaları gündeme taşıyan fotoğraf ve görüntüler basın yayın organlarından istendi. Fotoğrafların incelenmesinin ardından Hopa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halit Çalmuk’un ifadesine başvuruldu. Çalmuk, güvenlik planlamasında jandarmaya "geçidi tutma görevi" verildiğini açıkladı. Çalmuk, "Ben emrimdeki askerlerle geçidin güvenliğini sağladım. Bana başka bir görev verilmedi" dedi. Savunmayı inandırıcı bulmayan Müfettişler, Jandarma komutanının ihmali olduğu kanaatine vardı. Müfettişler, Jandarma Komutanı Halit Çalmuk ile İlçe Emniyet Müdürü Fatih Ünlü hakkında İçişleri Bakanı’ndan soruşturma izni istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem