Hopa olayları davasında karar çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs'da Artvin'in Hopa ilçesinde düzenlediği mitingin ardından çıkan olaylarda, 'terör örgütü propagandası' yapmak suçundan Erzurum Özel Yetkili 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 7 kişi hakkında beraat kararı ç

Hopa olayları davasında karar çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs'da Artvin'in Hopa ilçesinde düzenlediği mitingin ardından çıkan olaylarda, 'terör örgütü propagandası' yapmak suçundan Erzurum Özel Yetkili 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 7 kişi hakkında beraat kararı çıktı. Böylece Erzurum Özel Yetkili Mahkeme'de 'Hopa Olayları' ile ilgili dosya kalmadı.

Avukat Özlem Gümüştaş, özel yetkili mahkemedeki yargılamanın sona erdiğini, bundan sonraki yargı sürecinin Hopa'da devam edeceğini belirterek, "Aynı sonucu Hopa'da da alacamızı düşünüyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mayıs günü gittiği Hopa ilçesinde genel seçimlerle ilgili mitinge katılmış, ilçeden ayrılırken çıkan olaylarda yakalanan ve Erzurum'a getirilen 31 kişiden 12'si tutuklanmıştı.

Erzurum H Tipi Cezaevi'nde tutulan 12 kişi hakkında, terör örgütü üyesi olmak ve propagandası yapmak, kamu malına zarar verme, görevli memura mukavemet, toplantı ve gösteri yasasına aykırılıktan Erzurum Özel Yetkili Mahkemede açılan davada, 'terör' suçlaması bulunmadığı için yetkisizlik kararı verilerek dosya Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Daha sonra Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Rasim Karakullukçu, 11 Ağustos günü hazırladığı iddianameyle 12 tutukludan 7'sini alarak 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan dava açtı.

SAVCI BERAAT DEDİ
İlk duruşmada sanık avukatlarının duruşma sırasında yazılanları görmek için isteği monitörlerin yerleştirildiği mahkemede önce tutuklular ile avukatlarına Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bayram'ın hazırladığı mütalaa yazılı olarak dağıtıldı.

Dosya içerisinde bulunan görüntü CD'lerinde sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair kesin ve inandırıcı delil bulunmadığına dikkati çeken Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bayram, sanıkların terör örgütü propagandası yapmak suçundan ayrı ayrı beraatlerini uygun gördüğünü bildirdi.

Cumhuriyet Savcısı Bayram'ın mütalaa üzerine Mustafa Kahya başkanlığındaki Özel Yetkili mahkeme, yedi sanığın da beraatini uygun gördü.

Beraat kararı, mahkemeyi izlemeye gelen sanık yakınları tarafından alkışla karşılandı. Böylece Erzurum Özel Yetkili 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde Hopa olayları ile ilgili olarak dosya kalmadı.

YARGILAMA HOPA DA DEVAM EDECEK
Mahkemenin sona ermesinin ardından Avukat Özlem Gümüştaş, yargı makamının özgürlük yönünde karar verdiğini belirtti.

Yargı sürecinin bundan sonra Hopa'da devam edeceğine işaret eden Gümüştaş, özel görevli mahkemelerin olağanüstü yargılama ve soruşturma usullerindin özgürlüklerin önündeki en büyük engel olduğunu ileri sürdü.

Özlem Gümüştaş, "Aynı kararı Hopa'da alacağımızı düşünüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler