Hollandalılar geleneği bozmadı

Türkiye'de yaşayan Hollandalılar, 1960 yılından beri sürdürdükleri geleneklerini bu yıl da bozmadı. Hollandalılar, "1 Ocak'ta denize girme" geleneğini Kadıköy Caddebostan Sahili'nde tekrarladı. Dondurucu soğuğa rağmen Caddebostan'da denize girenler arasın

Hollandalılar geleneği bozmadı

Türkiye'de yaşayan Hollandalılar, 1960 yılından beri sürdürdükleri geleneklerini bu yıl da bozmadı.

Hollandalılar, "1 Ocak'ta denize girme" geleneğini Kadıköy Caddebostan Sahili'nde tekrarladı. Dondurucu soğuğa rağmen Caddebostan'da denize girenler arasında Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom de yer aldı. Mayolarını giyip hazırlıklarını yapan Hollandalılar, kendilerini buz gibi suya bıraktı. İstanbul'un dondurucu soğuğuna dayanamayan Hollandalıların suyun içinde kalmaları uzun sürmedi. Denizden çıkan Hollandalılar geleneklerini sürdürerek üzümlü turta yemeyi de ihmal etmedi.

Başkonsolos Robert Schuddeboom ise geleneklerine her yıl devam ettiklerini belirterek, "Her yıl tekrar ediyoruz. Çünkü çok seviyoruz. Ama hava soğuk, Hollandalıyım, problem yok" şeklinde konuştu.

Hollandalılar geleneği bozmadı

Hollandalılar geleneği bozmadı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler