Hızlı tren ne zaman açılacak

 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2014 yılı bütçesinin görüşülmesine başlandı.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlığının bütçesini sunmaya başladı.Bakan Yıldırım sunumunda "G

Hızlı tren ne zaman açılacak

 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2014 yılı bütçesinin görüşülmesine başlandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlığının bütçesini sunmaya başladı.

Bakan Yıldırım sunumunda "Gelecek yıl Şubat-Mart gibi İstanbul-Ankara hattı açılabilir" dedi. Yıldırım, Kars-Tiflis-Bakü hattının ise en geç 2014 sonunda devreye alınacağını kaydetti.

Raylı sistemleri anlatan Bakan Yıldırım, Ankara-İstanbul arasında çalışmaları devam eden yüksek hızlı tren projesine de değinerek, hattın bazı kısımlarında deneme sürüşlerine başlandığını aktardı. Şubat ayında hızlı tren seferlerine başlanacağı müjdesini veren Yıldırım, devam eden diğer projeler hakkında da komisyon üyelerini bilgilendirdi.

KIZILAY-ÇAYYOLU METROSU YILBAŞINDA AÇILIYOR

Öte yandan Bakan Binali Yıldırım, Ankara'daki Kızılay-Çayyolu metrosunun 2014 yılı başında hizmete alınacağını ifade etti. Keçiören-Tandoğan metrosunun ise 2014'ün yarısında hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem