Hizbullahçılar en çok beni yaraladı

Eski Emniyet Genel Müdürü ve eski Adalet-İçişleri bakanlarından Mehmet Ağar, olay tahliyelerin ardından hakkında ortaya atılan iddiaları yalanladı. Hizbullah'a en büyük darbeyi kendilerinin vurduğunu söyleyen Ağar, "Hizbullahçıların tahliyesi en büyük yar

Hizbullahçılar en çok beni yaraladı

Eski Emniyet Genel Müdürü ve eski Adalet-İçişleri bakanlarından Mehmet Ağar, olay tahliyelerin ardından hakkında ortaya atılan iddiaları yalanladı. Hizbullah'a en büyük darbeyi kendilerinin vurduğunu söyleyen Ağar, "Hizbullahçıların tahliyesi en büyük yarayı ben de açtı" dedi.

Mehmet Ağar, geçen hafta Habertürk'te kendisi hakkında yer alan ve Hizbullah uyarılarını hafife aldığını işaret eden gizli belgelerdeki iddiaları reddetti. Ağar ise iddialara ilişkin sorulara Susurluk davası sonuçlanmadan yanıt vermeme kararı aldı. Ağar, "Emniyet Teşkilatı'nın sorumluluk alanına giren il ve ilçelerde devletin Hizbullah'a ne desteği ne de herhangi bir ilişkisi söz konusudur. Size belge uçuranlar bunun da belgesini ulaştırabilir günün birinde. Doğrularmutlaka günyüzüne çıkacaktır" dedi.

Son yıllarda Hizbullah' ın, sivil toplum kuruluşları, dergiler ve internetsiteleri üzerinden yeniden canlandığı ve kendisini yoğun aklama çaba içerisinde olduğu gözleniyor. Hizbullah terör örgütü yeniden tehdit haline gelebilir mi?

AĞAR: Tüm güvenlik ve istihbarat kurumları tarafından hassasiyetle takip edilen örgütün yeniden milletimize zarar verebilme imkânına kavuşacabileceğine inanmıyorum. Türkiye bugün Avrupa'nın en iyi istihbarat teşkilatına sahip. Bunun temelleri de bizim dönemimizde atıldı. Ne var ki Hizbullah her ne kadar faaliyetlerine legal zemine taşımış gözükse de yine de şiddet potansiyelini barındırıyor zira ideolojik yapısı bunu dayatıyor.

Türkiye'de istihbarat biraz fazla iyi işlemiyor mu? Hepimiz dinleniyoruz ve her an en özel konuşmalarımızın internete düşme olasılığı var. Siz de dinleniyor musunuz ?

AĞAR: Vallahi onu bilemem. Ancak dinleniyorsam bilin ki korkacak en ufak bir şeyim yok. Devletten korkmamı gerektiren en ufak bir şey yapmadık. Alnımız ak.

Son tahliye skandalı için ne düşünüyorsunuz?

AĞAR: Tahliyeler size yazdığım mektupta belirttiğim gibi kamu vicdanını kanattı. Örgüt mensuplarının sessizce çıkmaktansa utanmadan "Biz hâlâ varız" dermiş gibi toplumun gözüne soka soka tantanalı şekilde meydan okumaları vicdanları daha da yaraladı.

Türkiye'ye "düz ovada siyaset" lafını siz kazandırdınız. Şu anda PKK'nın artık düz ovada siyaset yaptığına inanıyor musunuz?

AĞAR: Düz ovada siyasetin koşulları oluştu ama zamanlaması açısından problem var. Seçim öncesi bu konuda bir gelişme, açılım beklemek yanlış olur.

'TARİHİ MÜCADELE'

Ağar, yazılı olarak gönderdiği açıklamasında da Hizbullah ile etkili mücadele ettiğini belirtti ve şunları söyledi:

"1993'ün Temmuz ayında Emniyet Genel Müdürlüğü görevine başladım. Çalışma arkadaşlarımızla başta istihbaratın güçlendirilmesi olmak üzere operasyonel gücümüzü artıran hizmetlerimizitamamlayarak bu tarihi mücadeleye başladık. 1993-1995 yılları arasında 445 Hizbullahçı tutuklandı, bunlarla birlikte 54 uzun namlulu silah, 336 tabanca, 55 bomba ele geçirildi ve 427 eylem aydınlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem