“Hiç kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede hiç kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Kimin rengi, kimliği, inancı, mezhebi ne olursa olsun insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır” dedi.CHP Genel Başkanı

“Hiç kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede hiç kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Kimin rengi, kimliği, inancı, mezhebi ne olursa olsun insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ’da İstasyon meydanındaki mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, “Elazığ benim için önemli bir yer. Elazığ’da kurulan ticaret lisesinden ilk mezun olan bizim dönemimiz. Gazi caddesini de, şimdi hala duruyor mu Saray Sinemasını da bilirim. Sivrice’yi, Kebanı yani Elazığ’ın taşını, toprağını bilirim. Gakgoşların Çayda Çıra’sını biliyorum. Elazığ’ın her şeyini biliyorum. Harput’u, Arap Babası’nı biliyorum. Başbakan koltuğunda oturan bir zat benim Elazığ’ı bilmediğimi söylemiş ve buraya gelmiş 6 katrilyon yatırım yaptığını söylemiş. Herhalde götürdüğü parayı anlatmak istemiş. Bir şeylerin değişmesi lazım, halktan yana politika güden, barıştan, kardeşlikten yana olan siyasal iktidara ihtiyaç var. Ayın 30’unda sandığa gideceğiz. El ele, kol kola, barış içerisinde, haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız. Var mısınız? Hiç endişe etmeyin. Bu kardeşiniz de var. Ben sizin için çalışıyorum. Halkım için çalışıyorum. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için çalışıyorum” dedi.

“Türkiye’deki bütün yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Benim bir görevim var, doğruları savunmak zorundayım, vatandaşın hakkını korumak zorundayım, iktidarı yanlış yaptığı zaman eleştirmek zorundayım” diyen Kılıçdaroğlu, “Başbakanlık koltuğunda oturan kişi, Mısır’da genç bir kızımız öldü. Onun için ağladı. Esma diye bir kız. Ağladı. Niye ağlıyorsun diye sormadık ama 15 yaşındaki çocuğumuz, Berki için ağladı mı hayır” şeklinde konuştu.

“Burak Can da bizim evladımız” diyen Kılıçdaroğlu, “İki gün önce açıklama yaparak ‘Provokasyonlara gelmeyin. Bu iktidardan gitmemek için vatandaşları bölecek, Cinayetler işleyecek dikkatli olun’ dedim. Burak Can da annesinden izin istiyor ve sokağa çıkıyor, sokağın elektrikleri kesiliyor, silahlar patlıyor ve Burak Can ölüyor. Onun için ağladı mı? Onun için de ağlamadı. Sizin hemşehriniz Tunceli’de kalp krizi geçirdi. O da bizim evladımız. Bize oy verin veya vermeyin bu ülkede hiç kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Kimin rengi, kimliği, inancı, mezhebi ne olursa olsun insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır” dedi.

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit’i de anan Kılıçdaroğlu, daha sonra kafasına giydiği kasketle gelenleri selamlayarak mitingi bitirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler