"Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak"

AB Bakanı ve  Başmüzakereci  Egemen Bağış, bugünün bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Bugünden itibaren hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.Bağış, terör olayları nedeniyle gitmekten vazgeçtiği  Eskişehir'deki  Anadolu Çağrı Merkezi'nin açılış töre

"Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak"

AB Bakanı ve  Başmüzakereci  Egemen Bağış, bugünün bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Bugünden itibaren hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.

Bağış, terör olayları nedeniyle gitmekten vazgeçtiği  Eskişehir'deki  Anadolu Çağrı Merkezi'nin açılış törenine, diğer katılımcıları  Ankara Garı'ndan uğurladı.

Bağış burada yaptığı açıklamada, görevi gereği zor kararlar vermeye alışık olduğunu ancak bu sabah  Eskişehir programına gidip gitmeme konusunda karar vermekte her zamankinden çok daha fazla zorlandığını belirterek, "Bir yandan içimdeki acı, oraya gidip böyle önemli bir yatırımın açılışında o şevki hissedemeyeceğimi söylüyor. Öte yandan da bu hainlerin, eli kanlı katillerin, bizi durduramayacaklarını haykırasım geliyor" dedi.

Bağış,  AK Parti  Trabzon Milletvekili  Faruk Nafiz Özak ile yaptıkları istişare sonucunda açılışa Özak'ın gitmesine kendisinin ise bu programa katılmayarak tepkisini ortaya koymasının daha doğru olacağına karar verdiklerini söyledi.

 Egemen Bağış, şöyle konuştu:

"Bu, hiçbir şekilde teröre boyun eğmek olarak algılanmamalı. Terör örgütü şunu bilmelidir ki: Bugün bir dönüm noktasıdır. Bugünden itibaren hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve döner dönmez AB'nin ilgili yetkililerini arayarak artık daha fazla sessiz kalmalarına daha fazla seyirci kalmalarına müsaade etmeyeceğimizi de çok açık bir dille kendilerine aktaracağım. Başımız sağolsun. ama Türk milleti devlet olma geleneğini bin yılı aşkın bir süredir yürütmüş bir millettir. Çok daha acı günleri, çok daha zorlu koşulları atlatmıştır. Bunu da atlatacağız ve kaybeden devletimiz, milletimiz olmayacak, şundan kimsenin şüphesi olmasın ki; terör örgütü ve onları destekleyenler olacak. Başımız sağolsun."

Öte Yandan AB Bakanlığından yapılan açıklamada, AB Bakanı ve  Başmüzakereci  Egemen Bağış'ın, bugün  Hakkari'de gerçekleşen terör saldırısı konusuyla ilgili değerlendirmede bulunmak üzere  Avrupa Komisyonu  Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini'yi bakanlıkta kabul edeceği bildirildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler