HES tünelinden acı haber geldi

Karabük'te hidroelektrik santrali için dağın altından açılan tünelde aniden bastıran aşırı yağışlar sonrası ani su baskınında mahsur kalan 5 işçiden biri kendi imkanlarıyla kurtulurken diğer 3 işçi botla kurtarıldı. Bir işçinin ise cesedini ulaşıldı.Karab

HES tünelinden acı haber geldi

Karabük'te hidroelektrik santrali için dağın altından açılan tünelde aniden bastıran aşırı yağışlar sonrası ani su baskınında mahsur kalan 5 işçiden biri kendi imkanlarıyla kurtulurken diğer 3 işçi botla kurtarıldı. Bir işçinin ise cesedini ulaşıldı.

Karabük'te hidroelektrik santrali için dağın altından açılan tünelde aniden bastıran aşırı yağışlar sonrası ani su baskınında mahsur kalan 5 işçiden biri kendi imkanlarıyla kurtulurken diğer 3 işçi botla kurtarıldı. Bir işçinin ise cesedini ulaşıldı.    

 Karabük'ün merkeze bağlı Belen köyünde yapımı devam eden hidroelektrik santralinin (HES) içindeki tüneli su basması sonucu içeride mahsur kalan işçilerden Muhlis Çipli'nin cesedine Zonguldak'tan gelen Polis dalgıçlar ulaştı.

 Akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağışlar sonrası yamaçlarda biriken sular KARDEMİR A.Ş.'ye ait hidroelektrik santrali çalışmasında suyu taşıyacak tünellerin çıkış bölümü olan Belen köyü mevkiinden tünel bir anda sular altında kaldı. Bin 200 metre uzunluktaki tünelin yaklaşık 300 metre içersinde çalışan 5 işçi mahsur kaldı. Tünelde mahsur kalanlardan Mahmut Dombaloğlu yüzerek kurtulmayı başarırken, kepçe operatörü Naci Çeri, kepçenin üzerine çıkarak yardım istedi. Çeri'yle birlikte Veysel Kaçan, Abdurrahman Eran ve Muhlis Çipli tünelde 1,5 saat mahsur kalıp yardım bekledi. Bu sırada tüneldekilerin iş arkadaşları yardım gelmesinde gecikme yaşandığı iddiasıyla duruma tepki gösterirken zaman zaman gerginlikler yaşandı. Bazı işçiler üzerlerini çıkararak olay yerin getirdikleri lastik şamyerleri tünele girmek istedi. Daha sonra bölgeye gelen bir vatandaşa ait botla Abdurrahman Eran (40), Naci Çeri (23) ve Veysel Kaçan (40) tünelden sağ olarak kurtarıldı.Tünel içinde kalan Muhlis Çipli (34) ise tüm aramalara bulunamadı.  Olay yerinde kurtarma çalışmalarını yürüten İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, işçinin bulunması için Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi'nden dalgıç talebinde bulundu.Bölgeye gelen Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polisler, tünel içinde yaptıkları kısa süreli aramada, mahsur kalan işçi Muhlis Çipli'nin cesedine ulaştı.Tünel'in içinden botla çıkarılan Çipli'nin cesedi Karabük Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken olay yerinde Çipli'nin mesai arkadaşları Kürtçe ağıtlar yaktı.   

 Olayla ilgili olarak İl Jandarma Komutanlığı ve Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler