Heronlar tespit etti 10 PKK'lı öldürüldü

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi kırsal kesimlerinde dün öğle saatlerinde bir grup ile sağlanan sıcak temas ardından bölgede başlatılan operasyonlara devam ederken, Kırmızı Tepe bölgesinde Heron ve helikopterlerle yerleri tespit edilen 10'un üzerinde PKK'lı öl

Heronlar tespit etti 10 PKK'lı öldürüldü

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi kırsal kesimlerinde dün öğle saatlerinde bir grup ile sağlanan sıcak temas ardından bölgede başlatılan operasyonlara devam ederken, Kırmızı Tepe bölgesinde Heron ve helikopterlerle yerleri tespit edilen 10'un üzerinde PKK'lı öldürüldü.

İran ve Irak'a sınırı olan Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lıların 23 Temmuz'da Bağlar ile Rüzgarlı köyleri arasında yol kesip kimlik kontrolu yapmaları ile başlayan operasyonlar devam ediyor. PKK'ya yönelik en etkili operasyonlardan birisi de dün gerçekleştirildi.

Yetkililer, Derecik Beldesi'nin Bağlar Köyü kırsalında eylem hazırlığı içerisinde olan kalabalık PKK'lı grubun heron ve helikopterlerle tespit edilmesini ardından bölgeye operasyon yapıldığını söyledi.

 10'NUN ÜZERİNDE PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

 Operasyona çıkan güvenik güçleri, akşam saatlerine doğru bu bölgede bir grup PKK'lı ile karşılaştı. Bağlar ile Zorgeçit Mezrası arasında bulunan Kırmızı Tepe bölgesinde yoğunlaşan çatışmalarda 5 asker hafif yaralandı. Yetkililer, bölgede arazi arma tarama çalışmaları ve operasyonların sürdüğünü, ulaşan ilk bilgilere göre 10'un üzerinde PKK'lının etkisiz hale getirildiğini söyledi.

 HAKKARİ VE YÜKSEKOVA'DAN TAKVİYE

 PKK'nın büyük darbe aldığı Bağlar bölgesindeki operasyonlar bugün sabah saatlerinde de sürdü. Operasyon bölgesine Hakkari ve Yüksekova'dan özel eğitimli askerler gönderildi. Şemdinli'deki 3'üncü Dağ ve Komando Taburu'ndan akşam saatlerinde bölgeye sürekli helikopterlerle mühimmat ve asker sevkiyatı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler