Heronlar PKK'yı nasıl görmedi?

 Uludere'de 40 kişiyi gören Heronlar Dağlıca'da 300 kişilik PKK'lı grubu nasıl görmedi? İşte herkesin cevabını beklediği o can alıcı soru.Dağlıca'da 8 askerin şehit olduğu çatışma sonrası gözler yine insansız hava araçlarına çevirdi.Bölgeden gelen bilgile

Heronlar PKK'yı nasıl görmedi?

 

Uludere'de 40 kişiyi gören Heronlar Dağlıca'da 300 kişilik PKK'lı grubu nasıl görmedi? İşte herkesin cevabını beklediği o can alıcı soru.

Dağlıca'da 8 askerin şehit olduğu çatışma sonrası gözler yine insansız hava araçlarına çevirdi.

Bölgeden gelen bilgilere ve saldırının büyüklüğü düşünüldüğünde saldırıyı 200-300 kişilik bir PKK'lı grubu gerçekleştirdi. Bu kadar büyük bir grubun ağır silahlarla Kuzey Irak'tan geçip saldırıyı gerçekleştirmesi ortada bir güvenlik zaafiyetinin olduğunu ortaya koyuyor.

 Saldırı sonrası akıllara gelen bu soru CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da gündemindeydi.

 Kılıçdaroğlu bu soruyu ve benzerlerini şöyle yöneltti:

 "20 yaşında şehit olan askerlerimiz dolayısıyla bizim sorumluluğumuz yok mu? Bu soruyu kendimize sormayacak mıyız? Oturup düşünmemiz gerekiyor. Neden bu olaylar oluyor? Bütün yurttaşlarımı düşünmeye davet ediyorum. Bu olaylar devam ettikçe siyaset kurumu acaba ne yapıyor? Bu, hepimizin, üzerinde dikkatle duracağı bir konudur. Uludere'yi hatırlayın. İnsansız hava araçlarının tespit ettiklerini bombaladılar. Bir de Dağlıca... Ağır silahlarla geliyorlar, hazırlık yapıyorlar, etrafı sarıyorlar, ateş ediyorlar ve 8 asker şehit oluyor. Ellerini, kollarını sallayıp gidiyorlar. Biz sormayacak mıyız, 'Senin insansız hava araçların ne oldu?' diye. Sana istihbarat verilmedi mi?" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem