Herkes onu konuşuyor

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin belirlendiği oy kullanma işlemi sona erdi. ATO Congressiumdaki kurultayda, delegeler, 24 sandıkta oylarını kullandı. Salonda yapılan anonsla "oy kullanma i

Herkes onu konuşuyor
CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin belirlendiği oy kullanma işlemi sona erdi. ATO Congressiumdaki kurultayda, delegeler, 24 sandıkta oylarını kullandı. Salonda yapılan anonsla "oy kullanma işleminin sona erdiği" belirtildi.
 
Öte yandan, 20 yaşındaki üniversite öğrencisinden, tek tek üyeleri arayan milletvekiline kadar 610 kişi PM için yarıştı.
 
EN GENÇ PM ADAYI
 
CHP'nin 60 kişilik Parti Meclisi seçimlerinde toplam 610 kişi aday oldu. En genç aday, henüz üniversite öğrencisi. Ayşe Ecem Çelik, bilkent Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü'nde öğrenci. CHP tüzüğünde Parti Meclisi üyeliği için yüzde 10'luk bir "gençlik kontenjanı" bulunuyor. Çelik de yönetime bu kontenjandan girmeye aday oldu.
 
"GENÇLERİN TEMSİLCİSİ OLARAK ADAYIM"
 
18 yaşından beri CHP üyesi olan Çelik'e, neden Parti Meclisi'ne aday olduğunu sorduk. Türkiye'nin nüfusunun büyük bölümünün gençler tarafından oluşturulmasına karşın, siyasette gençlerin sesinin fazla duyulmadığını anlatan Ayşe Ecem Çelik, "Ben burada Çelik olarak değil, gençlerin temsilcisi olarak adayım. Onların sorunlarını, taleplerini partiye taşımak için buradayım" dedi.
 
BABASI 1976'DAN BERİ CHP'DE
 
 
 
Siyasetçi bir aileden gelen Çelik'in babası 1976'dan beri gönüllü olarak CHP'de görev yapıyor. Resmi görev yapmak için ise, kızı aday olmuş durumda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem