Her miliminde 5 göz var

Doğadaki en tuhaf hayvanlardan birisi keşfedildi.Cambridge kenti yakınlarındaki bir doğa koruma alanında keşfedilen sadece 12 milimetre boyundaki bir solucanda tam 60 göz tespit edildi.Bedfordshire Doğal Yaşam Vakfı Direktörü Brian Eversham tarafından keş

Her miliminde 5 göz var

Doğadaki en tuhaf hayvanlardan birisi keşfedildi.

Cambridge kenti yakınlarındaki bir doğa koruma alanında keşfedilen sadece 12 milimetre boyundaki bir solucanda tam 60 göz tespit edildi.

Bedfordshire Doğal Yaşam Vakfı Direktörü Brian Eversham tarafından keşfedilen solucanın, Hollanda ve Kuzey İrlanda keşfedilen solucan türlerine benzemekle birlikte yepyeni bir tür olduğu düşünülüyor.

44.20120725112321.jpg

Henüz bir isim verilmeyen solucanla ilgili, “Tamamen yeni, tanımlanmamış bir tür” olduğu belirtildi ve benzer bir türüün daha önce sadece bir kez Hollanda’da görüldüğü kaydedildi.

Brian Eversham'ın keşif hikayesi ise şöyle: Bir Pazar sabahı doğada fotoğraflar çekiyordum. Bir kütüğü kaldırdım ve altından bu sevimli arkadaş çıktı...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem